Τοπική Αυτοδιοίκηση

Θέματα οδικού δικτύου συζήτησαν η Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Εργων και ο Δήμαρχος Λευκάρων

«Στη  συνάντηση συζητήθηκε η δημιουργία ενός περιφερειακού δρόμου που είναι αναγκαίος για να προχωρήσει άμεσα η Β΄ φάση του πολεοδομικού έργου που έχει ξεκινήσει ήδη στα Λεύκαρα»

Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Δήμαρχος Λευκάρων αναφέρει ότι «στη  συνάντηση συζητήθηκε η δημιουργία ενός περιφερειακού δρόμου που είναι αναγκαίος για να προχωρήσει άμεσα η Β΄ φάση του πολεοδομικού έργου που έχει ξεκινήσει ήδη στα Λεύκαρα.  Αυτό θα βοηθήσει και θα επιλύσει το τεράστιο κυκλοφοριακό, κυρίως της διέλευσης των τουριστικών λεωφορείων από τον πυρήνα των Λευκάρων και δόθηκαν σαφείς οδηγίες για άμεση συνάντηση μεταξύ όλων των υπηρεσιών για επίλυση του θέματος».

Το δεύτερο θέμα που συζητήθηκε αφορούσε το δρόμο Σκαρίνου – Λευκάρων – Βαβατσινιάς – Μαχαιρά ο οποίος τα τελευταία χρόνια να χρησιμοποιείται καθημερινά από ποδηλατιστές και χρειάζεται όλες οι υπηρεσίες να πάρουν τα αναγκαία μέτρα ασφάλειας τόσο των ποδηλατιστών όσο και των οδηγών. Δόθηκαν οδηγίες για άμεση  σηματοδότηση του δόμου και για τη λήψη άλλων μέτρων τα οποία θα κριθούν αναγκαία από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση στη συνάντηση με την Υπουργό Μεταφορών συζητήθηκε και το ζήτημα του δρόμου Λευκάρων – Δελικήπου –  Κόρνου, όπου απαιτήθηκε από το Δήμο να προχωρήσουν τα έργα βελτίωσης – διαπλάτυνσης – καθαριότητας του, κάτι για το οποίο δεν θεωρήθηκε ως προτεραιότητα.  Εγινε αποδεκτή η εισήγηση όπως διατεθεί σ΄ αυτή τη φάση  το χρηματικό ποσό των 50 περίπου χιλιάδων ευρώ για βελτίωση του οδικού δικτύου.

Ο κ. Σοφοκλέους εξέφρασε τις ευχαριστίες του για την «θετική ανταπόκριση» που είχε από την Υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και τους συνεργάτες της.

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »