Εκπαίδευση

Η ώρα της αλήθειας για 7700 τελειόφοιτους

Με το μάθημα των Νέων Ελληνικών αρχίζουν αύριο οι παγκύπριες εξετάσεις για μιά θέση στα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κυπρου και της Ελλαδας.

Σήμερα στις 8 το πρωί αρχίζει ο αγώνας για 7700 υποψήφιους των παγκυπρίων εξετάσεων. 

Πρώτο μάθημα αυτό των Νέων Ελληνικών στο οποίο θα παρακαθίσει το σύνολο των υποψηφίων και όπως δηλώνει η προϊστάμενη της Υπηρεσίας Εξετάσεων Τέρψα Κωνσταντινίδου, όλα είναι έτοιμα.

«Οι διαδικασίες έχουν ολοκληρωθεί και είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε αύριο τις παγκύπριες εξετάσεις. Τα νέα Ελληνικά είναι υποχρεωτικά, οπότε το σύνολο των υποψηφίων παρακάθεται, και μεχρι τις 8 του μηνα συνεχίζονται κανονικά τα εξεταζόμενα μαθήματα, ενω παράλληλα με τα εξεταζόμενα μαθήματα έχουμε και τις διαδικασίες συντονισμό και βαθμολόγησης των παγκυπριων εξετάσεων γίνονται δηλαδή ταυτόχρονα», εξηγησε η προϊσταμένη της υπηρεσίας εξετάσεων, Τέρψα Κωνσταντινίδου.

Ο αριθμός των υποψηφίων κάθε χρόνο είναι μικρότερος λόγω και του μικρότερου αριθμού των αποφοίτων. Πέρσι στις παγκύπριες εξετάσεις παρακάθισαν 8.137 τελειόφοιτοι αλλά και παλαιοί απόφοιτοι και το 2016 ήταν 8.198.

Οσο για τα εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν , για την επαρχία Λευκωσίας είναι 17 για τη Λεμεσό 16 για την Αμμόχωστο 4 για τη Λάρνακα 9 και για την Παφο 8.

Και φέτος οι παγκυπριες εξετάσεις έχουν διπλό στόχο για τους υποψήφιους. Την χορήγηση απολυτηρίου και την εξαγωγή γενικού βαθμού κατάταξης με πιστοποιητικό Πρόσβασης για τα ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα σε Κύπρο και Ελλάδα.

Υπενθυμίζεται πως η αποφαση για διαχωρισμό των παγκυπριων εξετάσεων σε απόλυσης και πρόσβασης θα αρχίσει από τη σχολική χρονιά 2019-2020.

Σχετικά νέα

X
Translate »