Γενικά

Η τουρκική εισβολή μέσα από τα μάτια ενός μικρού παιδιού (ΒΙΝΤΕΟ)

O υποπτέραρχος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας Νίκος Ήμελλος εμπνεύστηκε και δημιούργησε ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα που φέρει τον τίτλο “Ηχόραμα: Ένας υπερασπιστής της Κύπρου γεννιέται”.

Το βίντεο ετοίμασε η  Παγκύπρια Οργάνωση Συγγενών Αδήλωτων αιχμαλώτων και αγνοουμένων σε συνεργασία με το Υπουργείο Άμυνας και τον Νίκο Ήμελλο.

Για την δημιουργία του μίλησε στο Alphanews.live, ο Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων αιχμαλώτων και αγνοουμένων, Νίκος Σεργίδης,

“Ο εμπνευστής παρουσιάζει την μοιραία πτήση του μεταγωγικού αεροσκάφους Νοράλτας, με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο και ουσιαστικά κάνει ένα ταξίδι από την Ελλάδα μέσω του Αιγαίου στην Κύπρο και ακολουθώντας από τα Χανιά την πορεία του. Μιλά για την πορεία του κυπριακού ελληνισμού και φτάνει στο 1974. Μιλά για τα δεινά του πολέμου, για την ανάγκη εκείνων που αποφασίζουν τους πολέμους μέσα από τα παιδικά μάτια και καταλήγει στην περίπτωση που σου επιβάλλεται ο πόλεμος να υπερασπιστείς τα δικαιώματά σου, τα ιδανικά σου, τα πιστεύω σου.. την πατρίδα σου..

“Καταστροφές, φωτιές… μου έχει μιλήσει ο παππούς μου για αυτά”

Αφηγητές είναι ο Κώστας Γαλίνης και ο πεντάχρονος Νικόλας Σεργίδης.

Ο Νικόλας θυμάται όλα όσα του διηγήθηκε ο παππούς για τα χρόνια της εισβολής, για τους εκατοντάδες αγνοούμενους και για τους ήρωες. Τα λόγια του απλά… συγκλονίζουν.

“Ναι ξέρω, έγινε μεγάλος πόλεμος, φωτιές… μου έχει μιλήσει ο παππούς μου για όλα αυτά, μου έχει πει για μπαμπάδες που σκοτώθηκαν σε μάχες, για φίλους και γνωστούς που είναι αγνοούμενοι για τόσους και τόσους που έγιναν ήρωες. Ναι τα ξέρω όλα, για τα παιδιά και τις μαμάδες που δεν βρέθηκαν ποτέ… ναι, ναι τα θυμάμαι όλα”..

“44 χρόνια είναι πολλά, όμως αντέχουμε”

Ο  Πρόεδρος της Παγκύπριας Οργάνωσης Συγγενών Αδήλωτων αιχμαλώτων και αγνοουμένων Νίκος Σεργίδης, στέλνει το δικό του μήνυμα για την 44η επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο.

“Αυτές τις μέρες πιο έντονα ζούμε το δράμα που πέρασε ο λαός μας το 74 και κυρίως φέρνουμε στη μνήμη τους δικούς μας που αναζητούμε 44 χρόνια. Είναι πολλά τα χρόνια, όμως αντέχουμε και θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Είναι θέμα το οποίο πρέπει να τους αγγίζει όλους, να το βλέπουμε ότι περισσότερο είναι θέμα ανθρώπινης αξιοπρέπειας και πόνου και επιτέλους η άλλη πλευρά να υποχρεωθεί να δώσει στοιχεία για τον εντοπισμό όλων των αγνοουμένων για να ηρεμήσουν οι ψυχές αυτών που περιμένουν”.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο..

Κείμενο και φωτογραφικό αρχείο: Νίκος Ήμελλος
Αφηγητής Κώστας Γιαλίνης
Μουσική Επιμέλεια: Κλείτος Συμεωνίδης
Υπερασπιστής: ο 5χρονος Νικόλας Σεργίδης

Σχετικά νέα

X
Translate »