Uncategorized

Η Στυλιάνα γεννήθηκε 24 εβδομάδων κι όμως τα κατάφερε (Βίντεο)

Η ιστορία της μικρής συμπολίτισσας μας Στυλιάνας που γεννήθηκε πρόωρα
Υπάρχουν θαύματα; Nαι και είναι καθημερινά. Το μεγαλύτερο θαύμα της ζωής μας είναι σίγουρα η γέννηση ενός παιδιού. Ένα θαύμα της φύσης, το οποίο πολλές φορές παίρνει διαφορετικές διαστάσεις όταν αυτό γίνεται κάτω από σπάνιες συνθήκες.
Στο “κυνήγι” τοπικών θεμάτων χθες, η ομάδα μας εντόπισε μια όμορφη ιστορία μια συμπολίτισσας μας, νηπιαγωγός στο επάγγελμα. Η Χρυστάλλα, στις 8 Μαΐου έφερε στον κόσμο πρόωρα μια μικρή μαχήτρια της ζωής. Τη Στυλιάνα. Ήταν μόλις 24 εβδομάδων. Το κοριτσάκι νοσηλεύθηκε στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάριου Νοσοκομείου. Η αγάπη των γονιών και η ψυχική δύναμη, η υπομονή και επιμονή τους βοήθησε το μωράκι της να επιβιώσει και να πάει στο σπίτι της.
Την ιστορία της δημοσιεύει σε βίντεο η Θερμοκοιτίδα Αγάπης, o Σύνδεσμος που στηρίζει τα πρόωρα μωρά, τις οικογένειες τους και το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Στο βίντεο θα δείτε την μαμά και τον μπαμπά της μικρούλας να κάνουν ‘Kangaroo Care’ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας της. Η μέθοδος Kangaroo Care η αλλιώς, επαφή δέρμα με δέρμα, την οποία πρώτη στην Κύπρο έφερε η Θερμοκοιτίδα Αγάπης με ειδική εκπαίδευση του προσωπικού, σύμφωνα με έρευνες ωφελεί στο μέγιστο τόσο τα προωράκια όσο και τους γονείς.

Με τη στήριξη του προσωπικού της Μονάδας και την αγάπη των γονιών της η μικρή Στυλιάνα τα κατάφερε και επέστρεψε στο σπίτι της στις 14 Σεπτεμβρίου και όλη η οικογένεια μέσα από την περιπέτεια της έδωσε σε όλους εμάς μαθήματα ζωής και δύναμης.

Η ιστορία της μικρής Στυλιάνας.

Η ιστορία της μικρής Στυλιάνας μας συγκίνησε και μας γέμισε δύναμη για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον καθημερινό αγώνα των νεογνών, των γονέων τους και του Προσωπικού της Μονάδας Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Μακάρειου Νοσοκομείου. ? #preemies #incubator #graduate #babycare #cyprus #kangaroocare #nicu #prematurebaby

Posted by Θερμοκοιτίδα Αγάπης on Friday, September 21, 2018

 

Να σημειώσουμε ότι στην Κύπρο κάθε χρόνο 1 στα 10 βρέφη γεννιέται πρόωρο. Η προωρότητα είναι οφείλεται σε διάφορες γνωστές και άγνωστες αιτίες με μακροπρόθεσμες συνέπειες τόσο για το ίδιο το νεογνό όσο και για την οικογένειά του.

Σχετικά νέα

X
Translate »