Αναπτυξιακά Έργα

Η παράταση στο διάταγμα δεν ικανοποιεί τον Δήμο Λάρνακας

Δεν είναι ικανοποιημένο το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας από την ενέργεια του Υπουργείου Εσωτερικών να δώσει παράταση στο Διάταγμα τερματισμού χρήσης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου, απαιτώντας άμεσα αντισταθμιστικά οφέλη.

Tην ενημέρωση χορηγεί η υπηρεσία Λάρνακα e-Business

Σε γραπτή ανακοίνωση, αναφέρεται ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας εκφράζει τις ανησυχίες του σχετικά με την παράταση του Διατάγματος τερματισμού χρήσης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και υγραερίου στη Λάρνακα μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες μετακίνησης τους στο Βασιλικό, η οποία εγκρίθηκε πρόσφατα από το Υπουργείο Εσωτερικών, χωρίς οποιαδήποτε διαβούλευση με τον Δήμο Λάρνακας.  Ακόμη μία φορά, λαμβάνονται αποφάσεις ερήμην των Λαρνακέων».
 Προστίθεται ότι «η παράταση δίνει ένα χρόνο σε ό,τι αφορά τη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και δύο χρόνια αναφορικά με τις Εταιρείες υγραερίου. Πιο συγκεκριμένα, το Διάταγμα Τερματισμού χρήσης παρατείνεται μέχρι την 1η Μαρτίου 2018 για τις ιδιωτικές Εταιρείες υγρών καυσίμων και μέχρι την 1η Μαρτίου 2019 για τις ιδιωτικές Εταιρείες υγραερίου. Αυτό, με νομικούς όρους, σημαίνει ότι οι Εταιρείες έχουν ένα και δύο χρόνια αντίστοιχα για να προβούν σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες αναφορικά με την αποσυναρμολόγηση των εγκαταστάσεών τους και τη μετακίνησή τους στο Βασιλικό».
Το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας, συνεχίζει η ανακοίνωση, «δεν ικανοποιείται με την παράταση ισχύος του Διατάγματος, παρόλο που αναγνωρίζει ότι αυτό είναι ρεαλιστικό. Οι συνεχείς παρατάσεις των χρονοδιαγραμμάτων, δημιουργούν έντονες ανησυχίες για την τήρησή τους».
Σημειώνεται, ακόμα, ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας έχει ζητήσει άμεση συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών για τον καθορισμό συγκεκριμένου οδικού χάρτη που να δεσμεύει τις Εταιρείες με ενέργειες σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, ώστε να γίνουν σεβαστά τα νέα χρονοδιαγράμματα».
Ο Δήμος Λάρνακας, «απαιτεί άμεσα αντισταθμιστικά οφέλη, που θα συμφωνηθούν και θα καθοριστούν το συντομότερο για την επιβάρυνση που υφίσταται η Λάρνακα, λόγω της μη συμμόρφωσης των Εταιρειών στις πρόνοιες του Διατάγματος που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Λάρνακας και επικύρωσε ο Υπουργός Εσωτερικών, το οποίο και έληξε στις 31 Ιανουαρίου 2017».
Πηγή ΚΥΠΕ

 

Σχετικά νέα

X
Translate »