Τοπική Αυτοδιοίκηση

Η οπτική ρύπανση βρίσκεται στο μικροσκόπιο του Δήμου Λάρνακας

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία υλοποίησης του προγράμματος για αντιμετώπιση της οπτικής ρύπανσης στο Δήμο Λάρνακας. Πρόκειται για πρωτοβουλία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, του Δήμου, του ΚΟΤ και του Συμβουλευτικού Οίκου Concept Cyprus. Ως πιλοτική περιοχή του υπό αναφορά φιλόδοξου προγράμματος έχει επιλεγεί η Πλατεία Αγίου Λαζάρου.

Σταδιακά και σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα, επιδιώκεται όπως η δράση επεκταθεί και σε άλλες περιοχές. Ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας σε δηλώσεις του εξέφρασε την ελπίδα η ιστορική πλατεία Αγ. Λαζάρου να αποτελέσει πρότυπο και για τις υπόλοιπες περιοχές της πόλης και επαρχίας.

Το μέλος του Δ.Σ. της ΕΤΑΠ Λάρνακας Βικτώρ Μαντοβάνης, επισήμανε ότι οι Ευρωπαϊκές πόλεις που σέβονται την ιστορία τους διαθέτουν καλαισθησία, και ότι αυτό θα πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση και για τη Λάρνακα, η οποία όπως ανέφερε,  θα πρέπει ν’ αναβαθμιστεί, διαφυλάσσοντας παράλληλα τον χαρακτήρα και την ταυτότητά της, διότι  μόνο έτσι θα μπορέσει να αποτελέσει ένα αξιόλογο τουριστικό προορισμό, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Το πρόγραμμα αντιμετώπιση της οπτικής ρύπανσης στο Δήμο Λάρνακας, αναμένεται να υλοποιηθεί τον προσεχή Οκτώβριο. Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα αφαιρεθούν όλες οι ακαλαίσθητες πινακίδες στα κτήρια, και θα αντικατασταθούν με ομοιόμορφου τύπου σχεδιασμό. Θα αποκατασταθούν οι προσόψεις των κτιρίων όπου χρειάζεται και θα γίνουν και άλλες ενέργειες αισθητικής αναβάθμισης όπως ενίσχυση του πρασίνου, προσθήκη ομοιόμορφων ομπρελών.

Ήδη στο πλαίσιο του προγράμματος, ακαλαίσθητο γωνιακό κτήριο καλύφθηκε με πλαστική μεμβράνη στην οποία είναι τυπωμένη μια καλαίσθητη πρόσοψη κτηρίου. Ευρύτερος στόχος του προγράμματος, είναι και η καλλιέργεια συνείδησης για μια πιο καλαίσθητη και ελκυστική πόλη.

Σχετικά νέα

X
Translate »