Άθληση

Η μεγαλύτερη υποβρύχια αλυσίδα για ακόμα ένα ρεκόρ Guinness

Προσπάθεια να καταρρίψουν το παγκόσμιο ρεκόρ Guinness είναι έτοιμοι να κάνουν οι Εθελοντές Δύτες από όλη την Κύπρο πραγματοποιώντας την μεγαλύτερη ανθρώπινη αλυσίδα στο βυθό της θάλασσας.

Η προσπάθεια θα γίνει στις  Οκτωβρίου στο παλιό λιμάνι Λεμεσού από τις 8 το πρωί μέχρι τις 12, προβάλλοντας έτσι την Κύπρο και της υποβρύχιας κατάδυσης στο νησί. Θα συμμετάσχουν πάνω από 174 άντρες και γυναίκες κάνοντας κατάδυση βάθους 5 μέτρων για περίπου 10 λεπτά σχηματίζοντας μια μεγάλη ανθρώπινη αλυσίδα.

Το ρεκόρ μέχρι στιγμής κατέχει η Ιταλία με συμμετοχή 173 δυτών  στο νησί ELBA στη Δυτική Ιταλία. Το 2013 προηγήθηκε ρεκόρ με συμμετοχή 110 δυτών στο νησί Ρεινιον στον Ινδικό Ωκεανό.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος των Εθελοντών Δυτών Κύπρου ανέφερε:«Θέλουμε να το πετύχουμε γιατί πραγματικά θέλουμε να δείξουμε πόσο υπέροχο είναι το άθλημα της Υποβρύχιας Κατάδυσης. Η Κύπρος διαθέτει ολόχρονα ζεστά νερά, κατάλληλα για ολόχρονα υποβρύχια κατάδυση. Στόχος μας να διαδώσουμε το άθλημα μας σε όλους τους Κύπριους αλλά προβαλοντας και τη Κύπρο ως προορισμός καταδυτικού τουρισμού. Θέλουμε να αναδείξουμε τη Κύπρο και να τοποθετησοσυμε το πήχη ακόμη ψηλότερα. Και είμαστε σίγουροι πως η διοργάνωση μας θα είναι άψογη»

Σε αυτή την προσπάθεια συμμετέχουν οργανωμένα σύνολα και μη, καταδυτικοί όμιλοι αλλά και εθελοντές λάτρεις της υποβρύχιας κατάδυσης. Την όλη προσπάθεια στηρίζουν η ομάδα Flyboarding Cyprus – Επαγγελματίες flyboarders με επίδειξεις.

city.sigmalive.com

 

Σχετικά νέα

X
Translate »