Αθλητικά Νέα

Η μεγάλη επιτυχία του συμπολίτη μας Πέτρου Χρυσοχού και η πρόσκληση από τον Πλανητάρχη

Το να είσαι Κύπριος και σε κάποια φάση να λαμβάνεις πρόσκληση από τον Πλανητάρχη (είτε τον πας, είτε όχι) δεν είναι και λίγο επίτευγμα αν κρίνουμε πόσο δύσκολο είναι για αρχηγούς κρατών να έχουν συνάντηση μαζί του.

Αυτό το μεγάλο επίτευγμα πέτυχε ο συμπολίτης μας Πέτρος Χρυσοχός και οι συμπαίκτες του στο Πανεπιστήμιο Wake Forest, μετά τη μεγάλη τους επιτυχία να κατακτήσουν το Πανεπιστημιακό πρωτάθλημα τένις.

Ο Πέτρος αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στο άθλημα στην Αμερική και αυτή καταγράφεται ως  η τρίτη πετυχημένη χρονιά του όπου οδήγησε το Wake Forest στη κορυφή με εντυπωσιακό αήττητο σερί.

Πρόκειται για το πρωτάθλημα NCAA (National Collegiate Athletic Association) στο οποίο υπάγονται όλα τα κολεγιακά πρωταθλήματα των ΗΠΑ σε όλα τα αθλήματα. Για να κατανοήσουμε πόσο σημαντικός θεσμός είναι μετά τη μεγάλη επιτυχία τόσο ο Πέτρος όσο και και η υπόλοιπη ομάδα προσκλήθηκαν στον Λευκό Οίκο από τον Πρόεδρο Ντόναλτ Τραμπ, όπως γίνεται για όλες τις ομάδες των πιο σημαντικών αθλημάτων στις Η.Π.Α. που κατακτούν το Εθνικό πρωτάθλημα της χώρας.

Ο Πέτρος Χρυσοχός σημείωσε τη νίκη στο μονό του τελικού των Πανεπιστημιακών πρωταθλημάτων, κερδίζοντας το συμφοιτητή του Borna Gojo  οδηγώντας με αυτό τον τρόπο το πανεπιστήμιο του στην κατάκτηση του τίτλου με 4-2 επί του Πανεπιστημίου του Οχάιο.

Είναι ο πρώτος τίτλος στην ιστορία του Wake Forest στην Αντισφαίριση, ενώ εδώ και λίγες μέρες, ο κύπριος αντισφαιριστής είναι το πρόσωπο του αμερικανικού εγχώριου πρωταθλήματος.

Μετά το τέλος του αγώνα και τη μεγάλη του επιτυχία ο Χρυσοχόος δήλωσε:

“Είδατε στο τέλος δεν γιορτάζω”, Δεν χρειαζόμουν να γιορτάσω τη νίκη μου γιατί το μεγαλύτερο επίτευγμα σε όλο αυτό ήταν που αγωνίστηκα σε αυτό το γήπεδο με τον συμπαίκτη μου. Δεν με ένοιαζε ποιος από εμάς θα κέρδιζε.

Ήταν μια ομαδική προσπάθεια που μας πήρε και τους δύο. Τις περισσότερες φορές, όταν φτάνεις στον τελικό, είναι ένα ατομικό επίτευγμα, αλλά αισθάνθηκα πως ο Borna με βοήθησε να φτάσω σε αυτό το σημείο. Ήταν ένα τεράστιο πλεονέκτημα να παίξουμε αυτό το τουρνουά και κάναμε το καλύτερο”.

Μετά την πρόσφατη επιτυχία του, έχει ανοίξει το δρόμο για απευθείας συμμετοχή σε τουρνουά της Διεθνούς Ομοσπονδίας και ήδη έχει προσκληθεί στο τουρνουά του Winston Salem.

Συγχαρητήρια στον Πέτρο έδωσε μέσω του επίσημου της λογαριασμού στο facebook και η Αμερικανική Ακαδημία, σχολείο που φοίτησε μέχρι το 2015.

Η επιτυχία του συμπολίτη μας είναι στέλνει αναμφίβολα τα δικά της μηνύματα στη μικρή μας Κύπρο όπου πέραν από το ποδόσφαιρο οι ομοσπονδίες αλλά και το κράτος δεν επενδύουν σε άλλα αθλήματα, κυρίως στα ατομικά. Καλό είναι να δούμε και να αξιοποιήσουμε όλα αυτά τα ταλέντα δίνοντας τους την ευκαιρία να κυνηγήσουν το όνειρο τους και να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές του τόπου μας στο εξωτερικό.

Η ομάδα του City of Larnaka.com συγχαίρει το συμπολίτη μας και θα ασπαστούμε στο hasgtag της Αμερικάνικης Ακαδημίας μετατρέποντας το σε #LarnakaProud

 

ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Σχετικά νέα

X
Translate »