Αναπτυξιακά Έργα

Η Μαρίνα Λάρνακας θα μπορεί στο μέλλον να φιλοξενεί 700 με 1000 σκάφη

Τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πέραν των 4000 σκαφών θα έχει η Κύπρος τα επόμενα χρόνια, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και τα έργα κατασκευής των προωθούμενων μαρίνων Αγίας Νάπας, Παραλιμνίου και Πάφου, όπως και η ανάπτυξη της υφιστάμενης μαρίνας Λάρνακας.

Πρόκειται για έργα, τα οποία προωθούνται με στόχο την αναβάθμιση της τουριστικής υποδομής της Κύπρου και τη βελτίωση του ναυτικού τουρισμού στο νησί, γενικότερα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι σήμερα, με τη λειτουργία των υφιστάμενων μαρίνων Λεμεσού, Λάρνακας και της ιδιωτικής μαρίνας του ξενοδοχείου St. Raphael στη Λεμεσό, η Κύπρος έχει τη δυνατότητα φιλοξενίας περίπου 1.600 σκαφών.

Το InBusinessNews παρουσιάζει τα χαρακτηριστικά και τη δυνατότητα φιλοξενίας σκαφών των υφιστάμενων και προωθούμενων μαρίνων στην Κύπρο. Τονίζεται ότι όλες οι μαρίνες θεωρούνται επίσημα σημεία εισόδου της Δημοκρατίας.

Για την Μαρίνα Λάρνακας :

Η υφιστάμενη μαρίνα Λάρνακας διαθέτει 350 – 380 θέσεις ελλιμενισμού, αναλόγως των χαρακτηριστικών και των μεγεθών των διαφόρων σκαφών. Διαθέτει επίσης 120 – 150 θέσεις για σκάφη σε χερσαίο χώρο. Βάσει των δεδομένων των τελευταίων ετών, η πληρότητα των σκαφών στο νερό ξεπερνά το 90%. Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει των σχεδιασμών, με τα προωθούμενα σχέδια της κυβέρνησης για ενιαία ανάπτυξη του Λιμανιού και τη Μαρίνας Λάρνακας, η μαρίνα της πόλης θα μπορεί στο μέλλον να φιλοξενεί μέχρι 700 σκάφη μετά το τέλος της πρώτης φάσης του έργου και μέχρι 1000 μετά το οριστικό τέλος των εργασιών. Υπενθυμίζεται ότι οι προσφορές για εκδήλωση ενδιαφέροντος για το έργο έχουν ολοκληρωθεί και οι επικρατέστεροι προσφοροδότες είναι τρεις. Πρόκειται για τρεις μεγάλες και αξιόπιστες εταιρείες.

Πηγή:

Σχετικά νέα

X
Translate »