Breaking News

Going out

Η Λάρνακα φιλοξενεί το 13ο Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού στις Φοινικούδες

Η Τελετή Έναρξης του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί στις 15 Σεπτεμβρίου 2018, όπου θα παρελάσουν όλα τα ξένα συγκροτήματα παραδοσιακών χορευτών που θα φιλοξενηθούν και θα συμμετέχουν στη διοργάνωση.

Παράλληλα με το Μεσογειακό Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού , θα υπάρχει  Έκθεση Παραδοσιακής Φορεσιάς με τίτλο «Όμοια και ανόμοια της παραδοσιακής φορεσιάς Κύπρου – Ρουμανίας». ‘Όπως ανέφερε η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Λευκωσίας και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου Διεθνούς Συμβουλίου Χορού, Ρέα Μαδέλλα Ιωαννίδου, της έκθεσης προηγήθηκε «έρευνα που πραγματοποιήθηκε από νεαρούς ερευνητές του Πολιτιστικού Λαογραφικού Ομίλου Λευκωσίας και του Πολιτιστικού Κέντρου της πόλης Turku Mures. Οι παραδοσιακές  φορεσιές Κύπρου και Ρουμανίας θα εκτίθενται στον Πολυχώρο Αποθήκες 79 στη Λάρνακα, από τις 14 Σεπτεμβρίου έως τις 30 Οκτωβρίου 2018. Η είσοδος θα είναι δωρεάν σε όλους, περιλαμβανομένων μαθητών σχολείων και τουριστών.

Η έκθεση περιλαμβάνει σύμφωνα με την κ. Μαδέλλα, «μια μεγάλη γκάμα από 70 παραδοσιακά κοστούμια Ρουμανίας – Κύπρου και παραδοσιακά αντικείμενα, που θα εκτεθούν στο χώρο». Πρόσθεσε ακόμη ότι «το περιεχόμενο της Έκθεσης  έχει προσφερθεί από το Τμήμα Κυπριακής Χειροτεχνίας και ιδιωτικά Μουσεία, όπως αυτό του Λαογραφικού Μουσείου Άλωνας, που ανήκει στον Στέλιο Χατζηγεωργίου, τη Νέας Γενιάς Βορόκλινης, το Μουσικοχορευτικό Όμιλο Βρακοφόρων Κύπρου και τον Πολιτιστικό Όμιλο  Αθανασία. Επίσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα παρουσιάζεται στους επισκέπτες φιλμάκι δεκαπέντε λεπτών».

Τα εγκαίνια της έκθεση θα τελέσει ο Διευθυντής των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Παύλος Παρασκευάς. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας.

Σχετικά νέα

X
Translate »