Αθλητικά Νέα

Η Λάρνακα ξανά στο επίκεντρο του Ευρωπαικού Beach Volley

Η διοργάνωση των Ευρωπαϊκών Πρωταθλημάτων CEV Beach Volleyball Satellite Women και Youth Continental Cup. πλησιάζει. Οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου συνωστίζονται ακόμα μια φορά στη Λάρνακα, όπου αναμένεται η άμμος των Φοινικούδων να πάρει και φέτος φωτιά στο απόλυτο event του καλοκαιριού.

Η διοργάνωση που αγαπήσαμε και έχουμε κάνει θεσμό, συνδιοργανώνουν και φέτος ο Δήμος Λάρνακας και η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης. Το Πρωτάθλημα, θα διεξαχθεί μεταξύ 04-06 Αυγούστου  στην Παραλία των Φοινικούδων.

Για 5η χρονιά η Λάρνακα αναλαμβάνει μια από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις Beach Volley του κόσμου, μετά από τα 3 προηγούμενα Παγκόσμια Πρωταθλήματα U19 και U21 το 2012 και 2014 αντίστοιχα και δύο Ευρωπαϊκά, το 10ο Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα Beach Volleyball και το CEV (U20) Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  που διεξήχθησαν τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβριο του 2015 αντίστοιχα.

Στο Πρωτάθλημα, συμμετέχουν 62 ομάδες από 26 χώρες.  Με βάση τους κανονισμούς της CEV, οι έξι (6) πρώτες ομάδες από τον πίνακα κατάταξης της φετινής περιόδου μαζί με δύο (2) Κυπριακές ομάδες περνούν στην τελική φάση.  Οι υπόλοιπες δεκαέξι (16) ομάδες θα κληθούν και πάλι από τον πίνακα κατάταξης της CEV, συμπεριλαμβανομένης ακόμα μιας (1) ομάδας από την Κύπρο και μετά από προκριματικό τουρνουά, οι οκτώ (8) πρώτες ομάδες θα συμπληρώσουν τις 16 ομάδες που θα συμμετέχουν στην τελική φάση.

Η τελική φάση διεξάγεται με το σύστημα του διπλού αποκλεισμού.

Το YOUTH CONTINENTAL CUP εφήβων και νεανίδων θα διεξαχθεί με την συμμετοχή πέντε (5) χωρών (ΚΥΠΡΟΣ, ΑΓΓΛΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΣΚΩΤΙΑ) και έχουν δικαίωμα συμμετοχής αθλητές/τριες που γεννήθηκαν από 01/01/2000 μέχρι 31/12/2003.

. Η είσοδος στους αγώνες θα είναι δωρεάν.

 

Ζησ’ το κι εσύ!

Μαζί με τις ομάδες και τις αποστολές των χωρών, το Πρωτάθλημα αναμένεται ότι θα προσελκύσει φίλους των ομάδων αλλά και φίλους του αθλήματος αφού πρόκειται για το πιο απολαυστικό σπορ του καλοκαιριού. Υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν τη Λάρνακα, από το εξωτερικό, περισσότερα από 2,000 άτομα, μεταξύ αυτών Επιτετραμμένοι, Διαιτητές, Προσωπικό της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας FIVB, Δημοσιογράφοι Διεθνών Πρακτορείων, Φίλαθλοι κτλ. Όλοι οι επισκέπτες θα διαμένουν σε ξενοδοχεία στο κέντρο της πόλης.

Υπολογίζεται ότι τους αγώνες θα παρακολουθήσουν αρκετοί φίλοι του αθλήματος. Το κεντρικό γήπεδο θα μπορεί να φιλοξενήσει γύρω στους 2500 θεατές και η πόλη μας αναμένται να ζήσει και πάλι όμορφες στιγμές στην άμμο. Ήδη από χθες οι αθλητές ξεκίνησαν να προπονούνται στα γήπεδα των Φοινικούδων.

 

 

Δύναμη και πάλι οι Εθελοντές!

Αναπόσπαστο κομμάτι και η ψυχή κάθε μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης είναι οι εθελοντές. Οι δημότες έχουν αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι στηρίζουν κάθε τέτοια προσπάθεια του Δήμου Λάρνακας και μεγάλος αριθμός εθελοντών συμμετέχει και φέτος στη μεγάλη αθλητική γιορτή της πόλης μας.

Με ενθουσιαμό και φέτος υπήρξε μεγάλη ανταπόκριση από το κοινό της πόλης. Οι ανάγκες σε αριθμό εθελοντών είναι μεγάλες, αφού για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υπολογίζεται να εργαστούν εθελοντικά γύρω στα 400 άτομα. Ο Δήμος Λάρνακας στοχεύει στην εθελοντική εργασία και έχει ανάγκη από ανθρώπους που αγαπούν την πόλη τους και τον αθλητισμό και είναι διατεθειμένοι να συμμετέχουν συνειδητά προσφέροντας τις υπηρεσίες τους.

 

 

 

Οι Χορηγοί

Με τη θετική ανταπόκριση, τόσο από διάφορους Κυβερνητικούς φορείς, όσο και από Ιδιωτικούς,  δημιουργείται ένα σύμπλεγμα στήριξης και κοινωνικής συνοχής, η οποία είναι στοιχείο δύναμης της κοινωνίας μας. Ο Δήμος Λάρνακας, ως προοδευτικός Δήμος, επενδύει στην αμφίδρομη σχέση και συνέργεια μεταξύ Δήμου, κοινωνίας και πολιτών.

Ο Δήμος Λάρνακας ευχαριστεί ιδιαίτερα όλους τους χορηγούς που παρ’ όλες τις  οικονομικές δυσκολίες, τον στηρίζουν για την επιτυχή διεξαγωγή των Αγώνων.  Σε τόσο δύσκολους καιρούς είναι σημαντικό να δημιουργείται πολιτισμός και να αντλούμε από αυτόν, γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Η προσπάθεια αυτή αποτελεί επένδυση για τη Λάρνακα,  αφού οι διοργανώσεις τόσο μεγάλου βεληνεκούς, είναι ένα από τα καλύτερα μέσα προβολής της πόλης μας και κατ’ επέκταση της χώρας μας. Παράλληλα, συμβάλλει στην προβολή της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.

Χρυσοί χορηγοί του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος  Beach Volley Satelite 2017 είναι η PETROLINA (Holdings) PUBLIC LTD και η  CYTA

Ασημένοι χορηγοί είναι τα εστιατόρια McDonalds και Ocean Basket.

Χάλκινοι χορηγοί είναι ο ΚΟΑ, ο ΟΠΑΠ, τα εστιατόρια TGI Fridays και η εταιρεία αυτοκινήτων Hyndai.

Επίσημοι υποστηρικτές είναι η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, το Evangelou Garden Center, η Συνερκατική Κεντρική Τράπεζα και η Green Dot

Επίσημοι προμηθευτές είναι η ΚΕΟ, το νερό Άγιος Νικόλαος, η εταρεία Carpet Plaza και το Cheap Basket

Χορηγοί επικοινωνίας η το ραδιόφωνο FM, και  οι ιστοσελίδες CityofLarnaka.com και Larnakaonline.com

Επίσημος τηλεπικοινωνιακός πάροχος CYTA.

 

Ωφελήματα από την διοργάνωση!

Ο Δήμος Λάρνακας, ως συνδιοργανωτής, προσφέρει τις υποδομές και τις υπηρεσίες που απαιτούνται για τη διοργάνωση, καθώς και το έμψυχο και έμπειρο δυναμικό που διαθέτει, καθώς επίσης βοηθά στην εξεύρεση εθελοντών και συνεργατών για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης φροντίζει για την ομαλή διεξαγωγή των Αγώνων, την φιλοξενία και διαμονή των αθλητών και των εκπροσώπων της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας καθώς και για την έκδοση των διαπιστεύσεων διασφαλίζοντας την ομαλή διοργάνωση και ασφάλεια τω αγώνων. Στόχος των διοργανωτών είναι η εξασφάλιση υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεων και οργάνωσης στους συμμετέχοντες.

Η διοργάνωση ενός συνεχώς ανερχόμενου Ολυμπιακού Αθλήματος, αποτελεί το καλύτερο μέσο προβολής της Λάρνακας και της Κύπρου γενικότερα, ως αθλητικού  προορισμού. Παράλληλα, συμβάλλει στην προβολή της χώρας μας, ως τουριστικού προορισμού ιδιαίτερα για τους νέους, οι οποίοι αποτελούν τα μελλοντικά target group κάθε μακροπρόθεσμου σχεδιασμού.

Η Λάρνακα, μετά από τη διοργάνωση και φιλοξενία των τριών Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Πετοσφαίρισης –  Beach Volley και δύο Ευρωπαϊκών Πετοσφαίρισης –  Beach Volley, πλέον καθιερώνεται  στον παγκόσμιο χάρτη των μεγάλων αθλητικών διοργανώσεων και προσβλέπει σε ακόμα μεγαλύτερες. Σήμερα η πόλη μας αποτελεί έναν από τους πρώτους αθλητικούς προορισμούς επιλογής σε τοπικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Ήδη ο Δήμος Λάρνακας βρίσκεται σε συζητήσεις με Τουριστικούς Οργανισμούς του εξωτερικού για παραχώρηση των γηπεδικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις από αθλητές αλλά και για διοργάνωση camps.
Kλίκ στην περσινή διοργάνωση 

Σχετικά νέα

X
Translate »