Breaking News

Η Γνώμη σας

Η Λάρνακα Κέντρο Πολιτισμού και Αθλητισμού

Μέρα με τη μέρα ο κάθε πολίτης νιώθει τη μεγάλη αλλαγή που συντελείται στη Λάρνακα. Μήνα με το μήνα ο κάθε ένας αντιλαμβάνεται την έκρηξη στη διαφοροποίηση της προσωπικότητας της πόλης που καθημερινά βρίσκεται μπροστά μας. Ο πολίτης της Λάρνακας και ο κάθε επισκέπτης της, μαρτυρούν με τη συμπεριφορά τους, τη μεγάλη αλλαγή η οποία συντελείται και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

 

Η Λάρνακα έγινε το κέντρο του πολιτισμού και του αθλητισμού. Πλείστες τόσες ποιοτικές και μοναδικές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα στην όμορφη και αναγεννημένη Λάρνακα. Ένας ξέφρενος οικοδομικός οργασμός ανάπτυξης βρίσκεται σε εξέλιξη στην πόλη μας. Οι επιχειρηματίες ντόπιοι και ξένοι, ενθαρρυμένοι από τη θετική διάθεση και ισχυρή δέσμευση του δημάρχου Ανδρέα Βύρα και του Δημοτικού Συμβουλίου, για αναθεώρηση και ενίσχυση της αναπτυξιακής στρατηγικής και φιλοσοφίας, αναλαμβάνουν τεράστιες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες οι οποίες είναι και απαραίτητες και αναγκαιότατες.  Πλείστες τόσες θέσεις εργασίας δημιουργούνται στην πόλη, με πολλαπλά οφέλη στους πολίτες και γενικά στην οικονομία της πόλης.

 

Στον τομέα της οικοδομικής ανάπτυξης και των διαφόρων έργων υποδομής, υπάρχουν προβλήματα καθυστερήσεων από το τεχνικό τμήμα του Δήμου Λάρνακας. Ήταν μια διαχρονική κακή κατάσταση, η οποία παρά τη βελτίωσή της με την εκλογή του νέου δημάρχου και του δημοτικού συμβουλίου, εξακολουθεί να ταλαιπωρεί τους επιχειρηματίες μας. Για τη θεραπεία όλων αυτών των τεχνικών παθογενειών, ο δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο, αποφάσισαν να αγοράσουν υπηρεσίες από νέους αρχιτέκτονες και πολιτικούς μηχανικούς.  Η απόφαση αυτή είναι σημαντική στην προσπάθεια αντιμετώπισης όλων των προβλημάτων και των καθυστερήσεων που παρατηρούνται στο πιο σημαντικό και προσοδοφόρο τμήμα του Δήμου Λάρνακας. Το τεχνικό τμήμα του Δήμου, είναι η καρδιά και οι πνεύμονες της ανάπτυξης της πόλης.

 

Χωρίς γρήγορο, ευέλικτο, δυναμικό, διαλεκτικό και αποφασιστικό τμήμα, οι οποιεσδήποτε πρωτοβουλίες και προσπάθειες όλων των παραγόντων δεν μπορούν να υλοποιηθούν και να ολοκληρωθούν. Για να ολοκληρωθεί η ανάπτυξη ενός τόπου, εκτός των πνευματικών και κοινωνικών συντελεστών χρειάζεται και η πολεοδομική ανάπτυξη.Η πόλη πρασίνισε. Η Λάρνακα έβαλε τα καλά της. Τα χρώματα και το φως πλημμυρίζουν την επικράτειά της. Οι καθαρές της θάλασσες και οι οργανωμένες παραλίες της πλημμυρίζονται από χιλιάδες επισκέπτες, ντόπιους και ξένους.

 

Η Λάρνακα ξαναβρήκε τον εαυτό της. Αποκτά σιγά – σιγά την αίγλη του παρελθόντος. Αυτή την αίγλη και την υπερηφάνεια που της έκλεψαν και την άφησαν υποτιμημένη και λυπημένη για τόσα χρόνια. Τώρα η χαρά και η ελπίδα άνθησε πάλι στα χείλη της. Νιώθει και η ίδια τη μεγάλη αλλαγή που έχει έρθει. Νιώθει και η ίδια την αύρα της επιτυχίας και της νέας πορείας. Νιώθει τη χαρά και την ικανοποίηση των κατοίκων της.
Η Λάρνακα μέρα με τη μέρα αλλάζει προς το καλύτερο. Ντύνεται με τα καλά της. Δρόμος επιστροφής στη μιζέρια και στο μαρασμό… δεν υπάρχει.

Πηγή: Philenews.com
Ανδρέας Μουσκάλλης

Σχετικά νέα

X
Translate »