ΠΡΟΣΩΠΑ

Η κ. Έλενα Χατζηγεωργίου μιλά για τον διεθνούς φήμης οργανισμό IAMC και το όραμα του, με κεντρικό προορισμό του αυτή τη στιγμή την πόλη της Λάρνακας

Της Νίκης Μιχαήλ

Το  International Association of Mind Coaches Cyprus ξεκίνησε τη λειτουργία του εδώ και τρία χρόνια περίπου με κεντρική περιοχή την πόλη της Λάρνακας και διοργανώνει αυτή την εβδομάδα στις 17 με 18 Μαρτίου το σεμινάριο “The Happiness Habit” στο Rise Hotel. Ο οργανισμός αυτός είναι διεθνούς εμβέλειας και συνάμα κάτι  πρωτοπόρο για τα δεδομένα της κυπριακής κοινωνίας , καθώς τα προγράμματα που προσφέρει θέλουν να βοηθήσουν με ένα τρόπο διαφορετικό τον κάθε , επιχειρηματία, νέο , γονείς , δασκάλους , γιατρούς και διάφορα άλλα άτομα από όλους τους τομείς, στο να χειριστούν καταστάσεις, αλλά ακόμα και να επιδιώξουν την επίτευξη των ίδιων τους των στόχων με τρόπους που στηρίζονται σε μια απλή και ξεκάθαρη μεθοδολογία μέσω του NLP (neuro-linguistic programming).

Η κ. Έλενα Χατζηγεωργίου συντονίστρια στο IAMC Cyprus και Accredited Mind Coach μίλησε στην ιστοσελίδα μας για όλη την πορεία και το όραμα του οργανισμού, το πως ακριβώς τα προγράμματα του μπορούν να βοηθήσουν τον καθένα από εμάς να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα στη ζωή του , αλλά και το στόχο του οργανισμού να επεκταθεί στη Μεσόγειο και την Ανατολική Μεσόγειο. Επίσης, μας έδωσε παραδείγματα μεγάλων κολοσσών του εξωτερικού που βασίστηκαν στον οργανισμό και κυρίως στον εκπαιδευτή των προγραμμάτων κ. Brian Colbert και έφεραν τα αποτελέσματα που επιθυμούσαν στις επιχειρήσεις τους.

Αυτή τη στιγμή ο οργανισμός πραγματοποιεί διάφορα σεμινάρια και προγράμματα στην πόλη της Λάρνακας με σκοπό να προσελκύσει άτομα από τις περιοχές που βρίσκονται πολύ κοντά στην Κύπρο, όπως ο Λίβανος , το Ισραήλ, η Ελλάδα και η Αίγυπτος. Οι δραστηριότητες του οργανισμού, αλλά και οι γνώσεις που μπορεί να δώσει στα άτομα που παρακολουθούν τα σεμινάρια αυτά είναι όπως μας ανέφερε η κ. Έλενα πάρα πολύ χρήσιμα και μοναδικά όσον αφορά το είδος τους, καθώς τα άτομα οδηγούνται σε μια μεγαλύτερη αντίληψη των ικανοτήτων τους και αυτών που μπορούν να πετύχουν.

Στην πιο κάτω συνέντευξη που είχαμε μαζί με τη κ. Έλενα, η ίδια μας αναλύει βήμα προς βήμα τους στόχους του οργανισμού , ποιες ακριβώς είναι οι ενέργειες τους και με ποιο τρόπο και μεθοδολογία μπορεί να βοηθήσει τα άτομα, το πως ο οργανισμός επεκτάθηκε στην Κύπρο, αλλά και τα μελλοντικά σχέδια που έχει ο οργανισμός.

Ερώτηση 1

Πότε ιδρύθηκε το International Association of Mind Coaches, τι ακριβώς είναι και ποιος είναι ο σκοπός του ;

Το IAMC είναι ένας διεθνής οργανισμός και δημιουργήθηκε για να μπορέσει να θέσει ,αλλά και να ανεβάσει τα standard των εκπαιδεύσεων γύρω από το NLP (neuro-linguistic programming )και το mind coaching. Ιδρύθηκε από τον Brian Colbert , ο οποίος είχε ιδρύσει αρχικά το Ιρλανδικό Ινστιτούτο του NLP (Irish Institute of NLP) , το οποίο λειτουργεί εδώ και 15 χρόνια.

Τα προγράμματα μας είναι όλα αναγνωρισμένα και καταξιωμένα από τα κατάλληλα διεθνή σώματα , δηλαδή , από το society of NLP, τον δημιουργό  αυτής της τεχνολογίας. Το NLP είναι τεχνολογία  40 χρονών και ο οργανισμός αυτός είναι εξειδικευμένος στο να προσφέρει αυτού του είδους εκπαιδεύσεις για όλο το κόσμο.

Ήδη προσφέρονται σε Ιρλανδία, Άμστερνταμ, Ιταλία, Αμερική, Ταΐλάνδη και άλλες χώρες του κόσμου. Με το IAMC Cyprus να είναι ο κεντρικός προορισμός στην Μεσόγειο και την Ανατολική Μεσόγειο.

Ερώτηση 2

Όσον αφορά την εκπαίδευση τι σημαίνει και τι είναι ακριβώς το NLP;

Το neuro- linguistic programming σημαίνει, neuro, για νευρολογικό σύστημα μέσα από το οποίο οι εμπειρίες, μέσα από τις 5 αισθήσεις επεξεργάζονται, linguistic, τα συστήματα του προφορικού και γραπτού λόγου μέσα από τα οποία το κεντρικό νευρικό σύστημα κωδικοποιούνται, τακτοποιούνται και παίρνουν νόημα και programming, η ικανότητα να οργανώνεται η επικοινωνία και το νευρολογικό σύστημα για να επιτευχθούν συγκεκριμένες επιθυμίες στόχοι και αποτελέσματα.  Το ΝLP είναι μια πάρα πολύ ισχυρή τεχνολογία η οποία έχει εφαρμογές σε κάθε τομέα της ζωής μας και σε κάθε επάγγελμα.

Έτσι, εμείς δίνουμε την ευκαιρία σε κάθε επαγγελματία και σε κάθε άτομο να μάθει να αξιοποιεί αυτή την τεχνολογία για να μπορέσει να οδηγηθεί σε μία μεγαλύτερη αντίληψη των δυνατοτήτων του και να οδηγήσει τον εαυτό του και την εταιρεία του προς το μέγιστο των ικανοτήτων του. Πια δεν είναι αρκετά καλό για μας να λέμε ότι μπορούμε να φτάσουμε τη μέγιστη απόδοση , αφού τώρα μπορούμε να οδηγήσουμε στο μέγιστο των ικανοτήτων ,πράγμα που υπάρχει η δυνατότητα για τον κάθε ένα να ανακαλύψει.

Είναι  καθαρά σωστή εκπαίδευση του μυαλού το πως ο κάθε άνθρωπος  θα χρησιμοποιήσει αυτό το εκπληκτικό εργαλείο γι’αυτό και αξιοποιείται  ο όρος mind coaching ,για να είναι ικανό μέσα από τον τρόπο σκέψης του, τον τρόπο παρακίνησης του εαυτού του, τον τρόπο που θα ξεπεράσει εμπόδια, τον τρόπο που θα στοχοθετήσει και θα ενθαρρύνει τον εαυτό του, το πως θα διαχειριστεί καταστάσεις και σχέσεις, πώς θα ηγηθεί, πως θα επηρεάσει άλλους ανθρώπους για να μπορέσει να φέρει το αποτέλεσμα που θέλει, είτε στη ζωή του είτε στην επιχείρηση του.

Ερώτηση 3

Πώς ο οργανισμός επεκτάθηκε στην Κύπρο και για ποιο λόγο επιλέξατε την Λάρνακα ως βάση και όχι κάποια άλλη  πόλη ;

Καταρχήν κατάγομαι από την Λάρνακα, οπότε μένω στη Λάρνακα, αγαπώ τη Λάρνακα και βλέπω πολλές δυνατότητες εδώ, στην πραγματικά πανέμορφη μας πόλη. Επίσης το αεροδρόμιο βρίσκεται πάρα πολύ κοντά και ακριβώς μια που επεκτεινόμαστε και στις γύρω περιοχές, δηλαδή, Λίβανο , Ισραήλ, Αίγυπτο , Ελλάδα , αυτό προσθέτει ένα επιπλέον προτέρημα αφού τους επιτρέπει να φτάσουν εύκολα και γρήγορα στην πόλη για να εκπαιδευτούν για αυτά τα εξαιρετικά και καινοτόμα θέματα.

Στην Κύπρο επεκτάθηκε, καθώς εγώ εδώ και 15 χρόνια ασχολούμαι με αυτά τα θέματα εκπαιδεύω εγώ η ίδια και έχω δημιουργήσει τον δικό μου οργανισμό στην Κύπρο το Pure Color and Mind Coaching, οι υπηρεσίες του οποίου βασίζονται σε ένα καινοτόμο συνδυασμό του NLP μαζί με την χρωματοθεραπεία. . Επίσης, έχω εκπαιδευτεί στο Irish Institute of NLP από τον Brian Colbert και έχουμε συνεχίσει την συνεργασία μας , έτσι όταν είδε ο ίδιος το επίπεδο εξέλιξης , την σοβαρότητα της δουλείας , τα εξαιρετικά αποτελέσματα που είμαι ικανή να φέρω , προχωρήσαμε στην συνεργασία του να ιδρύσουμε IAMC Cyprus. Επομένως σε αυτό τον οργανισμό δεν είμαι μόνο συντονίστρια, αλλά και συνεκπαιδεύτρια.

Ερώτηση 4

Ποια προγράμματα και σεμινάρια προσφέρει το IAMC και πόσο αυτά είναι χρήσιμα για τα άτομα που τα παρακολουθούν  ;

Ενώ οι άνθρωποι αποκτούν γνώσεις, δεν έχουν μάθει ποτέ πως να αξιοποιούν τον τρόπο σκέψης τους, για να διαχειριστούν τη ζωή τους, την ευτυχία τους και την επιτυχία τους. Έτσι δεν είναι τυχαίο που κάποιοι άνθρωποι επιτυγχάνουν ενώ κάποιοι άλλοι με το ίδιο επίπεδο γνώσεων όχι. Η επιτυχία και η ευτυχία είναι συνήθεια και με αυτές τις εκπαιδεύσεις δίδετε η ευκαιρία σε κάθε νέο να μπορέσει να επιτύχει, σε κάθε γονιό να εκπαιδεύσει το παιδί του και να μπορέσει επιτυχημένα, σε κάθε διευθυντή να ηγηθεί σωστά και αποτελεσματικά της ομάδας του. Είναι μια τεχνολογία που μπορεί αν αξιοποιηθεί από τον κάθε άνθρωπο για κάθε τομέα της ζωής του.

Ακόμη σημαντικό είναι να αναφέρουμε πως είμαστε σε μια εποχή που η ηγεσία δεν είναι να πούμε στους ανθρώπους μας τι να κάνουν , αλλά να μπορέσουμε να τον εμπνεύσουμε, να παρακινήσουμε με τρόπο ώστε να είναι σε θέση να συνεργαστεί μαζί μας και να παράξουμε καινούργιες ιδέες , να προχωρήσουμε μπροστά.Το NLP, λοιπόν,  είναι το κατάλληλο μέσο που εκπαιδεύει στον τρόπο να χρησιμοποιήσουμε τον πλούτο που ο καθένας κρύβει μέσα του με πολύ πρακτικό τρόπο , άμεσα εφαρμόσιμο και με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Ο κ. Brian Colbert για να δώσω ορισμένα παραδείγματα , για τον κύριο εκπαιδευτή μας και τον δημιουργό του οργανισμού, εκτός του ότι είναι διεθνούς φήμης, συνεργάζεται με κολοσσούς της αγοράς , ακριβώς επειδή φέρει μετρήσιμα αποτελέσματα, όπως την Google , την Pepsi, την CRH. Έχει μπορέσει να φέρει στην Pepsi από 5% συμμετοχή σε χιλιάδες αριθμό προσωπικού  στα εργοστάσια της ,  στο 25% συμμετοχή μέσα σε δύο μήνες πράγμα που είχε διατηρηθεί. Επίσης σε άλλες περιπτώσεις άμεση αύξηση των πωλήσεων στο 35%.

Εμείς θέλουμε σε κάθε άνθρωπο και κάθε οργανισμό με τον οποίο συνεργαζόμαστε, να προσφέρουμε άμεσα και πρακτικά αποτελέσματα, πράγμα που συμβαίνει. Άνθρωποι γίνονται πιο ευτυχισμένοι , επειδή ξέρουν να τρέξουν τις ζωές τους , τις επιχειρήσεις τους και πραγματικά βλέπουν τεράστια διαφορά από το σημείο που ήταν και στο σημείο που φτάνουν, γνωρίζονται ακριβώς πως συνεχίσουν επιτυχημένα να προχωρούν.

Είναι η 3η χρονιά φέτος που συνεχίζουμε το προγράμματα και υπάρχουν δύο, αν θέλετε κατηγορίες προγραμμάτων. Το ένα κομμάτι αφορά τις δημόσιες εκπαιδεύσεις στα οποία μπορεί ο καθένας να συμμετέχει και αυτά φτάνουν μέχρι και το επίπεδο διεθνώς διπλώματος αναγνωρισμένου Diploma in Mind Coaching. Το άλλο κομμάτι αφορά τα “in house trainings”, τα οποία αφορούν οργανισμούς εταιρίες , startup επιχειρήσεις και γίνονται στα πλαίσια κάθε εταιρείας , αφού εξακριβώσουμε ποιες είναι οι ανάγκες και που θέλουμε να οδηγήσουμε αυτήν την εταιρεία.

Όσον αφορά τα δημόσια trainings μπορεί κάποιος να τα αξιοποιήσει για να ξεκινήσει μια καινούργια καριέρα σαν mind coach πράγμα που απαιτεί την ολοκλήρωση του Diploma in Mind Coaching. Ενώ μπορεί κάποιος τα να αξιοποιήσει, μέρος των σεμιναρίων αυτών, όπως το πρώτο σεμινάριο , το πρώτο βήμα, που είναι το “The Happiness Habit”, το οποίο είναι ένα πρόγραμμα self-coaching, απαραίτητο για κάθε άνθρωπο που θέλει να μάθει πως να διαχειρίζεται με μια ξεκάθαρη μεθοδολογία ολόκληρη τη ζωή του, τους στόχους του, την οικογένεια , τους φίλους, το πόσο πιο χαρούμενος μπορεί να γίνει, αλλά και επιτυχημένος.

Αυτό το πρώτο επίπεδο σεμιναρίου που θα πραγματοποιηθεί για φέτος, τώρα τον Μάρτη στις 17 με 18 του μήνα εδώ στη Λάρνακα. Ακολούθως, προχωρούμε στο επίπεδο Licensed NLP Practitioner, όπου εκεί αρχίζουμε να εμβαθύνουμε ακόμη περισσότερο στην τεχνολογία του NLP , πως να αναγνωρίσουμε το προφίλ κάθε ανθρώπου και να ξέρουμε ανά πάσα στιγμή με το άτομο που έχουμε μπροστά μας ποια είναι τα βασικά του χαρακτηριστικά με την πρώτη συζήτηση που θα έχουμε μαζί του και πως θα επικοινωνήσουμε αποτελεσματικά και ακόμη να μπορέσουμε να το επηρεάσουμε και να το παρακινήσουμε θετικά, πάντα με σωστό κώδικα ηθικής.

Από τι στιγμή που κάποιο άτομο έχει να κάνει με κόσμο το Licesned NLP Practitioner επιβάλλεται, καθώς εκπαιδεύει ακριβώς σε όλα αυτά που πρέπει να ξέρει ο κάθε ένα για να   επικοινωνήσει αποτελεσματικά, με βάση τον μοναδικό άνθρωπο ή ομάδα που έχει μπροστά του, είναι αυτό είναι η διδασκαλία, η επικοινωνία στις σχέσεις, η σωστή ηγεσία, ακόμη και η σωστή πώληση. Άνθρωποι από μεγάλους οργανισμούς που ήρθαν να το παρακολουθήσουν και είχαν εντυπωσιαστεί με το πως δουλεύει το μυαλό , πως μπορούν να παρακινήσουν ορθότερα και αποτελεσματικότερα του ανθρώπους γύρω του.

Το κεντρικό νευρικό μας σύστημα παίρνει πληροφορίες από τις αισθήσεις μας  και τις φιλτράρει  βάση κάποιων προτιμήσεων μας , καθώς μιλούμε για την μοναδικότητα του κάθε ατόμου. Επομένως το κεντρικό νευρικό μας σύστημα μας δίνει μια μικρή αντίληψη της πραγματικότητας αυτών που βιώνουμε, άρα όλοι βλέπουμε ένα δικό μας κομματάκι της πραγματικότητας. Από την άλλη πλευρά, το NLP μας επιτρέπει να σταθούμε σε μια άλλη θέση πιο υπεύθυνη και συνειδητοποιημένη και μας βοηθά να διευρύνουμε την αντίληψη μας , έτσι ώστε να μπορέσουμε να δούμε και πιο καθαρά τις συμβαίνει γύρω μας και φυσικά τους ανθρώπους που έχουμε απέναντι μας και να επικοινωνήσουμε μαζί τους.

Ακόμα και στο γραπτό λόγο είχαμε δημοσιογράφους γνωστών περιοδικών που μπόρεσαν να αντιληφθούν γιατί στις σπουδές καλέστηκαν να χρησιμοποιηθούν συγκεκριμένη μεθοδολογία στον τρόπο γραφής τους . Άρα, από τη στιγμή που καταλαβαίνουμε πως δουλεύει ο εγκέφαλος , πως επικοινωνούμε τότε ελευθερώνεσαι και δημιουργείς τέτοιο πλούτο που ούτε εσύ ο ίδιος δεν μπορείς να το φανταστείς. Οπότε την ανάπτυξη αυτού του πλούτου με απλό τρόπο τον δίδουμε εμείς μέσα από τις εκπαιδεύσεις μας.

Κάτι που είναι πολύ χαρακτηριστικό και θα ήθελα να το πω είναι ότι δουλεύουμε με ένα διπλό τρόπο και αυτό οφείλεται στο κ. Colbert. Καταρχήν, δεν μας αρέσει να εντυπωσιάζουμε το να εντυπωσιάσουμε είναι το πιο εύκολο. Εμείς θέλουμε να δίνουμε πραγματικά εργαλεία , διδάσκουμε NLP χρησιμοποιώντας NLP που αυτό σημαίνει ότι όσα μαθαίνει ο κόσμος αυτόματα εγκαθιδρύονται στο τρόπο σκέψης του άρα, φεύγει από εμάς και μπορεί να τα εφαρμόσει χωρίς καν να σκέφτεται. Την ίδια στιγμή, όμως τους δίνουμε ξεκάθαρα βήμα προς βήμα την μεθοδολογία που χρησιμοποιούμε, έτσι ώστε να ξέρουν πότε και τι να κάνουν όταν το χρειαστούν. Άρα ανοίγουμε ξεκάθαρα τα χαρτιά μας, και ανοίγουμε την πόρτα στην σωστή και ολοκληρωμένη γνώση της τεχνολογίας που ονομάζετε NLP, γιατί το μεγάλο όραμα πίσω από αυτό τον οργανισμό είναι η ελευθερία του ατόμου.

Ερώτηση 5

Όσον αφορά το σεμινάριο «The Happiness Habit» που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρνακα 17&18 Μαρτίου , ποιος είναι ο στόχος του και σε ποια άτομα αφορά κυρίως το πρόγραμμα;

Το πρόγραμμα το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο, αναφέρεται σε κάθε άνθρωπο σε κάθε επαγγελματία σε κάθε φοιτητή στο καθένα, ο οποίος θέλει να ξεκινήσει μια δική του επιχείρηση. Είναι ένα σεμινάριο το οποίο δείχνει μια ξεκάθαρη μεθοδολογία για το πως ο καθένας θα μπορέσει  να ηγηθεί της ζωής του και να φέρει τα αποτελέσματα που θέλει. Μαθαίνουν με ποιους πραγματικά τρόπους μπορεί ο κάθε ένας να στοιχειοθετήσει για να έχει αποτέλεσμα, έτσι ώστε τα όνειρα να μην παραμένουν ουτοπικές σκέψεις. Επίσης γνωρίζουν πως θα συνεχίσουμε να παρακινούμε τον εαυτό τους κάτω από τις προκλήσεις, τον τρόπο να διαχειριστούν τους δύσκολους ανθρώπους και τις προκλήσεις της καθημερινότητας. Δείχνει ένα τρόπο μέσα από τον οποίο ο κάθε άνθρωπος είναι ικανός να φέρει ευτυχία στην ζωή του και να νιώθει εσωτερικά χαρούμενος.

Αυτός είναι ο στόχος του προγράμματος γι αυτό και είναι κατάλληλο για όλους , αλλά πραγματικά θέλω να δω νέους ανθρώπους να συμμετέχουν , γιατί βλέπω τον πλούτο που κουβαλούν μέσα τους , αλλά βλέπω και την ίδια ώρα πως κανένας δεν τους εξήγησε πως να δώσουν την ευκαιρία στον εαυτό τους πραγματικά να πετύχει.

Ερώτηση 6

Πείτε μας λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή του προγράμματος κ. Brian Colbert ;

Ο κ. Colbert είναι ένας παγκοσμίου φήμης εκπαιδευτής και το έργο του είναι γνωστό τα τελευταία 15 χρόνια στην Ευρώπη , έχει εκπαιδεύσει και στην Αμερική, συνεργάζεται, όπως είχα αναφέρει προηγουμένως με κολοσσούς στον κόσμο των επιχειρήσεων , και είναι γνωστός για την αποτελεσματικότητα του , την μεθοδολογία του τον τρόπο σκέψης του. Επίσης, έχει καλεστεί να φέρει λύσεις σε υψηλού επιπέδου περιβάλλον , όποτε είναι γνωστός γύρω από αυτό το κομμάτι το οποίο φέρουμε τώρα και στην Κύπρο.

Έχει γράψει δύο βιβλία τα οποία έχουν γίνει best seller και είναι και τα δύο μεθοδολογίες, που όταν κάποιος τα διαβάσει δεν θα δει ρητά μέσα αλλά καθαρή μεθοδολογία. Το ένα είναι το «The Happiness Habit» πάνω στο οποίο είναι βασισμένο και το πρώτο σεμινάριο και το δεύτερο βιβλίο είναι το «Fron ordinary to extraordinary» και αφορά το πως θα ξεπεράσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό και να οδηγηθούμε στις πραγματικά ανώτερες μας δυνατότητες. Έχει δημιουργήσει την πιο πολυκατεβασμένη εφαρμογή στο κόσμο  τη DigiPill , ενώ τώρα ετοιμάζει μια άλλη εφαρμογή. Συνέχεια εργάζεται , συνέχεια αναβαθμίζεται, συνέχεια προχωρά σε καινούργια πράγματα τα οποία έχουν να δώσουν κάτι ουσιαστικό στην ανθρωπότητα.

Ερώτηση 7

Ποιος είναι ο δικός σας ρόλος στο IAMC ;

Ο λόγος που επέλεξε εμένα ο κ.Colbert είναι γιατί έχω εκπαιδευτεί μαζί του και έχω παράξει έργο το οποίο είναι αντίστοιχο του επιπέδου του οργανισμού αυτού. Έτσι, μπορέσαμε και μέσα από δική μου εισήγηση στο να ανοίξουμε και αυτό το τμήμα σε αυτή την περιοχή. Αυτό έγινε το 2016 και η αρχική εισαγωγή μας στην αγορά ήταν με συνεργασία ενός τμήματος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας το Globaltraining. Συνεχίζουμε επιτυχημένα να προσφέρουμε τα προγράμματα μας στο νησί, δίνοντας τη δυνατότητα να αξιοποιηθούν βήμα προς βήμα στο χρόνο και το ρυθμό που είναι κατάλληλος για κάθε ένα που θέλει να τα παρακολουθήσει προσαρμόζοντας τα ανάλογα με το δικό του πρόγραμμα.

Είμαι Accredited Mind Coach του οργανισμού και έχω την πρακτική μου εδώ και 15 χρόνια στο νησί με εξαιρετικά αποτελέσματα. Ασχολούμαι με άτομα όλων των ηλικιών και ακουμπώ θέματα τα οποία αφορούν τον κάθε άνθρωπο καθημερινά.

Στην πορεία μου εγώ σαν άνθρωπος έψαχνα πάντα έψαχνα να βρω την πιο καθαρή και αποτελεσματική μέθοδο για να προσφέρω την πραγματική χαρά και ελευθερία στους ανθρώπους γύρω μου και νιώθω πάρα πολύ ευγνώμων που βρήκα στο δρόμο μου το Irish Institute of NLP και τον Brian Colbert γιατί, ακριβώς μου έδωσαν την δυνατότητα να φέρω τα αποτελέσματα που επιθυμούσα.

Ερώτηση 8

Όσον αφορά την πόλη της Λάρνακας τι είναι αυτό που επιδιώκετε να πετύχετε ; Έχετε ορισμένες βλέψεις για αξιοποίηση των προγραμμάτων που να βοηθούν την πόλη σε κάποιο συγκεκριμένο τομέα;

Στην ουσία αυτό που βλέπαμε για την Λάρνακα είναι μια βάση εξέλιξης αυτού του οργανισμού που θα αποτελέσει ένα κέντρο εκπαίδευσης με κόσμο από την Κύπρο αλλά  από το εξωτερικό και κυρίως από τις κοντινότερες χώρες όπως τον Λίβανο , την Αιγύπτου, το Ισραήλ, την Ελλάδας. Όραμα που θα έχει θετικό αντίκτυπο στην πόλη.

Ερώτηση 9

Έχετε σκοπό να επεκταθείτε και σε άλλες επαρχίες της Κύπρου;

Όσο αφορά τα Public Training μας, δεν χρειάζεται , καθώς η Λάρνακα είναι πάρα πολύ κοντά σε όλες τις πόλεις και όλοι εκπαιδευόμενοι μας έρχονται στην Λάρνακα. Έχουμε ήδη εκπαιδευόμενους που έρχονται από όλες τις πόλης της Κύπρου. Εξαίρεση υπάρχει στα Inhouse trainings, οπότε και ο χώρος προσαρμόζεται στις ανάγκες της κάθε εταιρείας.

Ερώτηση 10

Ποια είναι τα μελλοντικά σας σχέδια;

Εκτός από το να επεκταθούμε στην περιοχή της Μεσογείου και της Ανατολικής Μεσογείου , θέλουμε να ενισχύσουμε τις επιχειρήσεις, τις επιχειρήσεις startups, θέλουμε να ενισχύσουμε τους φοιτητές , θέλουμε να δούμε τους δασκάλους να διδάσκουν με ποιο αποτελεσματικό τρόπο, γιατί ενώ ξέρουμε ότι υπάρχει η μοναδικότητα του κάθε ανθρώπου, και πολλαπλές ευφυΐες, την ίδια ώρα δεν υπάρχει κανένα σύστημα να δίνει την ευκαιρία η διδασκαλία να γίνεται ολοκληρωμένα με βάση αυτό. Ωστόσο, αν οι εκπαιδευτικοί ξέρουν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία του NLP , θα είναι σε θέση να αναγνωρίζουν την μοναδικότητα κάθε παιδιού που έχουν απέναντι τους , πως θα διδάξουν δηλαδή αποτελεσματικά κάθε μυαλό μέσα στην τάξη, ενώ απευθύνονται σε ομάδα.

 

Αυτή η τεχνολογία μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμη από γιατρούς και νοσηλευτές, αφού ο τρόπος με τον οποίο θα μιλήσουν και θα προσεγγίσουν κάθε ασθενή μπορεί αν ενισχύσει τη σωστή πορεία ίασης του.

Θέλουμε να ενισχύσουμε θετικά όλους τους τομείς με τρόπο που ταιριάζει στον καθένα.

Υπάρχουν πολλές δυνατότητες, ακόμη και η δυνατότητα τα εξειδικευμένα και αποτελεσματικά μας προγράμματα startups, και φοιτητών να χρηματοδοτούνται από οργανισμούς, προσφέροντας ουσιαστικές ευκαιρίες στους νέους.

Ερώτηση 11

Ποια είναι η δική σας άποψη ;

“Εγώ απλά θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό να καταλάβει ο κάθε άνθρωπος ότι του αξίζουν τα καλύτερα ότι υπάρχει η μεθοδολογία και ο τρόπος να τα φτάσουν. Είναι κρίμα να ταλαιπωρείται κάποιος και να χάνει χρόνια , να χάνει τα όνειρα του, ενώ μπορεί να τα φτάσει, μπορεί να είναι επιτυχημένος, μπορεί να δημιουργήσει αληθινή χαρά και να απολαμβάνει την επιτυχία στη ζωή του. Εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε”.

Επιμέλεια
Νίκη Μιχαήλ
(Δημοσιογράφος)

The Happiness Habit 17& 18 Marchhttps://web.facebook.com/events/212078746007961/

IAMC Cyprus Facebook Page:https://web.facebook.com/pg/IAMCCyprus/photos/?ref=page_internal

Irish Institute of NLP:https://www.nlp.ie/

Σχετικά νέα

X
Translate »