Αθλητικά Νέα

Η κυπριακή Formula έκλεψε τις εντυπώσεις στην Ιταλία (video&pics)

Μετά την επιτυχημένη συμμετοχή της στον παγκόσμιο διαγωνισμό FormulaStudent η ομάδα «FUF Racing Team» του Πανεπιστημίου Frederick παρουσίασε την Παρασκευή στο κοινό το μονοθέσιο της.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην πίστα Daytona στη Λευκωσία με τους φοιτητές να ενημερώνουν τους παρευρισκόμενους αλλά και τους νέους που σκέφτονται να ξεκινήσουν τώρα τις σπουδές τους, για τις προοπτικές που μπορούν να έχουν μέσω του Πανεπιστημίου Frederick, όπως να μπορούν να συμμετάσχουν σε ένα project παγκόσμιας εμβέλειας το οποίο θα τους προσφέρει γνώση και μοναδικές εμπειρίες.
 Το αγωνιστικό αυτοκίνητο που παρουσιάστηκε, είχε λάβει μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό Formula Student στην Ιταλία τον Ιούλιο με την ομάδα να λαμβάνει πολύ ενθαρρυντικές κριτικές και να κερδίζει χρήσιμες εμπειρίες. Η κυπριακή συμμετοχή έλαβε την πολύ τιμητική 39η θέση από τις 60 συμμετοχές, αποτέλεσμα ιδιαίτερα καλό αφού ήταν το καλύτερο αποτέλεσμα για νεοεισερχόμενη ομάδα στο θεσμό.

Η ομάδα FUF Racing Team είναι η πρώτη κυπριακή ομάδα που ασχολήθηκε και έλαβε μέρος στον διαγωνισμό, μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς και έρευνας. Χρειάστηκαν δύο χρόνια για να ολοκληρώσουν το αυτοκίνητο, αφού ήταν ότι οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με το θέμα στην Κύπρο και δεν υπήρχε η γνώση ή τεχνογνωσία στον τόπο για να υλοποιείται ένα τέτοιο project

Εκ μέρους των φοιτητών ο αρχηγός της ομάδας Παναγιώτης Παύλου αρχικά τόνισε ότι «μια τέτοια εμπειρία δεν θα μπορούσαμε να την έχουμε στην Κύπρο». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στο επίπεδο της διοργάνωσης του Formula Student και για το γεγονός ότι είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κορυφαίους κριτές και ανθρώπους των παγκόσμιων αυτοκινητοβιομηχανιών, «όπως τον εκπρόσωπο της Lamborghini» είπε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τους χορηγούς της ομάδας για τη στήριξη και ευχήθηκε να έρθουν περισσότεροι τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά.

Μέλη FUFRacingTeamΠαναγιώτης Παύλου  TeamLeader, Θωμάς Ερωτοκρίτου TechnicalDirector, Μόδεστος Χριστοδούλου BodyConstruction, Γιώργος Χριστοδούλου ElectronicsManager, Γιώργος Μιλτιάδους Business/MarketingManager, Ονησίφορος Γεωργιάδης IntakeConstruction, Μηνάς Μιχαήλ PowertrainManager, Γιώργος Νικολαΐδης OperationsManager, Βασίλης Κουρράς Journalist.
Υπεύθυνος καθηγητής: Αντώνιος Λόντος

Πηγή:

Σχετικά νέα

X
Translate »