Αναπτυξιακά Έργα

Η Ισραηλινή κοινοπραξία επιθυμεί να μάθει ποιες «καθαρές εργασίες» στον τομέα των υδρογονανθράκων, αποδέχεται ο Δήμος Λάρνακας για το λιμάνι της πόλης!

Η Ισραηλινή κοινοπραξία που προτίθεται να αναλάβει την ανάπτυξη του Λιμανιού Λάρνακας, βολιδοσκοπεί για να πληροφορηθεί αν είναι αποδεκτή η χρήση του Λιμανιού για εξυπηρέτηση στον τομέα των υδρογονανθράκων με μη οχληρές δραστηριότητες.

Η AMPA Limited and Israel Shipyards με επιστολή που απέστειλε στην υπουργό Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Βασιλική Αναστασιάδη, την οποία κοινοποιεί στο Δήμο Λάρνακας ζητεί να μάθει, ποιες «καθαρές εργασίες» στον τομέα των υδρογονανθράκων, αποδέχεται ο Δήμος Λάρνακας για το λιμάνι της πόλης.

Το αίτημα των Ισραηλινών συζητήθηκε και σε πρόσφατη συνεδρία της ολομέλειας του Δημοτικού Συμβουλίου, Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λάρνακας, σύμφωνα με πληροφορίες, βλέπει το θέμα θετικά, θεωρώντας ότι η δραστηριοποίηση, με καθαρές εργασίες, που σχετίζονται με τις γεωτρήσεις για εξόρυξη υδρογονανθράκων, θα μπορούσε ν’ αναβαθμίσει τη Λάρνακα και να της δώσει σημαντικό προβάδισμα στον οικονομικό στίβο της Κύπρου, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ΕΒΕΛ. 

Στο μεταξύ η κοινοπραξία κινέζικων συμφερόντων κάνει δεύτερες σκέψεις εξαιτίας του πλαφόν που ισχύει για τον όγκο των εργασιών στο Λιμάνι Λάρνακας, το οποίο η Τοπική Αρχή και οι φορείς της πόλης, έχουν χαρακτηρίσει ως τροχοπέδη στην ανάπτυξη του λιμανιού.

Σχετικά νέα

X
Translate »