ΑΕΚ

Η ΑΡΕΝΑ έκρινε την πρόκριση

Σ’ ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο Ανόρθωση και ΑΕΚ εξήλθαν ισόπαλες 2-2, αποτέλεσμα που έστειλε την «Κυρία» στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου Coca Cola, λόγω του 3-1 στον πρώτο αγώνα. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ με τον Σιβού, ο Μυτίδης ισοφάρισε και ο Τρισκόφσκι με αυτογκόλ έδωσε εκ νέου προβάδισμα στην Ανόρθωση. Προς το τέλος ο Φλοριάν ισοφάρισε εκ νέου, πέτυχε και τρίτο τέρμα, το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

Tην ενημέρωση χορηγεί η υπηρεσία Λάρνακα e-Business

Δυνατό 45λεπτο, με δυο φάσεις
Ισορροπημένο και αρκετά δυνατό, χωρίς πολλές φάσεις ήταν το πρώτο ημίχρονο του επαναληπτικού. Η ΑΕΚ είχε τη διάθεση στα πρώτα λεπτά να επιτεθεί και να δημιουργήσει κινδύνους, όμως, μόνο προϋποθέσεις κατάφερε να κάνει, αφού υστερούσε στην τελική προσπάθεια.
Η Ανόρθωση στα πρώτα στάδια επιδίωξε να σπάσει το ρυθμό και να τον φέρει στα μέτρα της κάτι που πέτυχε μετά το 20λεπτο, όταν και ισορρόπησε το παιχνίδι.
Τα δυνατά μαρκαρίσματα σταματούσαν το ρυθμό και δεν επέτρεπαν σε κάποια ομάδα να επιβάλλει το παιχνίδι της. Η πρώτη καλή φάση σημειώθηκε στο 38’ από τον Ακοράν, αλλά η κεφαλιά του πέρασε έξω. Η Ανόρθωση απάντησε άμεσα και στο 40’ ο Ράγιος μετά από ωραία προσπάθεια του Ολιβέιρα, έκανε το διαγώνιο σουτ, όμως, ο Πάμπλο ήταν σε ετοιμότητα.
Καλός ρυθμός, ευκαιρίες και τέρματα
Εντελώς διαφορετική ήταν η εικόνα στο δεύτερο ημίχρονο, με πολύ καλό ρυθμό, καλές ευκαιρίες και τέρματα.
Η Ανόρθωση στο 64’ άνοιξε το σκορ με τον Σιβού έπειτα από ωραία πάσα του Άλβες και αύξησε ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες της ομάδας του.
Η ΑΕΚ έτσι και αλλιώς ακόμα χρειαζόταν τρία τέρματα και λίγο έλειψε να πετύχει το ένα στο 67’ αλλά έχασε τριπλή ευκαιρία, πρώτα με τον Φλοριάν (απέκρουσε ο Κόπριβετς), ακολούθως με τον Τρισκόφσκι (δοκάρι) και Μαλόκου (έξω). Παρόλα αυτά στο 69’ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν με τον Μυτίδη και για τρία λεπτά αναπτέρωσαν τις ελπίδες τους.
Στο 72’ η Ανόρθωση σφράγισε την πρόκριση. Ο Άλβες έκανε την πισινή κεφαλιά και ο Τρισκόφσκι στην προσπάθεια του να απομακρύνει την μπάλα την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του.
Κάπου εκεί η πρόκριση ξεκαθάρισε. Ο ρυθμός του παιχνιδιού συνέχισε να είναι αρκετά καλός, με τις δυο ομάδες να χάνουν από μια πολύ καλή ευκαιρία για να σκοράρουν. Η ΑΕΚ με τον Μυτίδη που σημάδεψε το δοκάρι και η Ανόρθωση με τον Γκάμπριελ.
Ωστόσο στο 88’ ο Φλοριάν ισοφάρισε εκ νέου, ενώ στο 90’ ο Μυτίδης πέτυχε τρίτο τέρμα, το οποίο ακυρώθηκε λανθασμένα ως οφσάιντ.

 

Λέβι: “Νιώσαμε ότι προκριθήκαμε και χαλαρώσαμε”

Χαρούμενος για την πρόκριση και περήφανος για την ομάδα του δήλωσε ο Ρόνι Λέβι στη διάσκεψη Τύπου μετά την πρόκριση σε βάρος της ΑΕΚ.

«Είχαμε ένα δύσκολο παιχνίδι απέναντι σε έναν δυνατό αντίπαλο που ήρθε να παλέψει και να μας πιέσει. Μείναμε πιστοί στην τακτική μας σε έναν επικίνδυνο αγώνα με έναν ποιοτικό αντίπαλο. Υπήρχαν στιγμές που ο αγώνας πήρε τρελό ρυθμό και όλα ήταν πιθανά. Προς το τέλος του παιχνιδιού νιώσαμε ίσως ότι προκριθήκαμε και χαλαρώσαμε. Θεωρώ όμως ότι στο τέλος της ημέρας πήραμε μια πρόκριση που ήταν πανάξια για εμάς και τον κόσμο μας. Αν μου έλεγε κάποιος πριν λίγο καιρό ότι θα βρισκόμασταν σε αυτό το σημείο δεν θα το πίστευα και αυτό πιστώνεται στους ποδοσφαιριστές. Θα πιέσουμε για να πετύχουμε ακόμα περισσότερα έχοντας μια ομάδα για την οποίαν είμαστε περήφανοι».

Ιντιακέθ: «Θα έπρεπε να παίζαμε παράταση…»

Παράπονα για τη διαιτησία του επαναληπτικού με την Ανόρθωση εξέφρασε ο Ιμανόλ Ιντιακέθ, ο οποίος τόνισε το παιχνίδι έπρεπε να οδηγηθεί στην παράταση.

Αναλυτικά

«Προσπαθώ να κάνω ανασκόπηση του αγώνα που πετύχαμε τρία γκολ. Η Ανόρθωση πέτυχε δύο γκολ, το ένα από φάουλ που δεν ήταν. Αυτή την ώρα θα έπρεπε να παίζαμε παράταση. Νιώθω περήφανος για τους παίκτες μου. Είχαμε δύσκολο έργο και έδωσαν τα πάντα στο παιχνίδι. Ευχαριστώ τον κόσμο για την στήριξη του. Συγχαρητήρια στην Ανόρθωση και καλή συνέχεια στο πρωτάθλημα. Συγχαρητήρια στο διαιτητή».

Σχετικά νέα

X
Translate »