Πολιτιστικά

Η Αντωνίτσα Κοσμά έφτιαξε το μεγαλύτερο λευκαρίτικο κέντημα μήκους 8 μέτρων και 40 εκατοστών (Φωτογραφικό Υλικό)

Μια μοναδική εμπειρία είχαν την δυνατότητα να βιώσουν κύπριοι δημοσιογράφοι την Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου. Η Αναπτυξιακή Εταιρεία Επαρχιών Λάρνακας Αμμοχώστου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας, διοργάνωσαν δημοσιογραφική επίσκεψη στην Ορεινή και Ημιορεινή Λάρνακα.  Σκοπός της επίσκεψης ήταν η ανάδειξη της πληθώρας γαστρονομικών και άλλων τοπικών δραστηριοτήτων της περιοχής.

Η πρωτοβουλία αυτής της προσπάθειας ήταν από τον Σύλλογο Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας, ο οποίος είναι συνεργαζόμενος φορέας.

Μετά την επίσκεψη μας στην οικογενειακή βιοτεχνία Γαλακτοκομικών Προϊόντων Ελένη Μίμη, λίγα μέτρα πιο πάνω και απέναντι από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Σκαρίνου, επισκεφθήκαμε την οικία του κ. Μιχαλάκη και της κα. Αντωνίτσας Κοσμά. Η κα. Αντωνίτσα εδώ και χρόνια ασχολείται με το λευκαρίτικο κέντημα! Μας παρουσίασε ορισμένες από τις μοναδικές της δημιουργίες και μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση το μεγαλύτερο λευκαρίτικο κέντημα με συμμετοχή στο βιβλίο ρεκόρ γκίνες μήκους 8 μέτρων και 40 εκατοστών!

Η κα. Αντωνίτσα όσο εξαιρετική είναι στην τέχνη του λευκαρίτικου κεντήματος άλλο τόσο εξαιρετική μαγείρισσα είναι. Μας κέρασε κούπες, χαλουμόπιτα και κατιμέρι. Προϊόντα που έφτιαξε η ίδια για εμάς! Η όμορφη επίσκεψη μας ολοκληρώθηκε με ένα αποχαιρετιστήριο τσιαττιστό τραγούδι από τον κ. Μιχαλάκη!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή: cyprushighlights.com

Σχετικά νέα

X
Translate »