Εκπαίδευση

Η ανακοίνωση Υπ. Παιδείας για αλλαγή ημερομηνίας έναρξης μαθημάτων

Αλλαγή ημερομηνίας έναρξης μαθημάτων της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης για τη σχολική χρονιά 2018-2019

Αυτούσια η λιτή ανακοίνωση του Υπ. Παιδείας:

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ανακοινώνει ότι η ημερομηνία έναρξης των μαθημάτων για τους μαθητές της Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης μετατίθεται από την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου στη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου 2018.

Πρώτη αντίδραση Οργ.Γονιών Μέσης για μετάθεση 1ου κουδουνιού

Θετική η πρώτη αντίδραση των Οργανωμένων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για μετάθεση του πρώτου κουδουνιού από αύριο για τη Δευτέρα.

Όπως αναφέρθηκε και νωρίτερα, Γυμνάσια, Λύκεια και Τεχνικές Σχολές θα ανοίξουν τη Δευτέρα 10 Σεπτεμβρίου και όχι αύριο, Παρασκευή.

Σε δηλώσεις του στο SigmaLive, ο Σωτήρης Νικηφόρου, Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οργανωμένων Γονιών Μέσης, ανέφερε «χαιρετίζουμε την απόφαση του Υπουργικού, αυτό ήταν και ένα αίτημα δικό μας. Ευελπιστούμε ότι θα επέλθει ηρεμία και θα αρθούν τα μέτρα, για να μπορέσουν οι μαθητές να παρακολουθήσουν απρόσκοπτα τα μαθήματά τους», ανέφερε ο κ.Νικηφόρου.

Αυτούσια η ανακοίνωση της Συνομοσπονδίας

Είναι γνωστή σε όλους η κρίση που ξέσπασε στον χώρο της παιδείας εδώ και δυο μήνες. Αναμφίβολα κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεσης που δημιουργήθηκε έχουν ακουστεί και ειπωθεί διαφορετικές απόψεις και ερμηνείες.

Το καλοκαίρι του 2018 θα μείνει στη μνήμη όλων σαν ένα από τα δυσκολότερα καλοκαίρια για την παιδεία αυτού του τόπου, το οποίο τραυμάτισε εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς. Την ερχόμενη Δευτέρα όμως θα κτυπήσει το κουδούνι που σηματοδοτεί το τέλος των καλοκαιρινών διακοπών και την έναρξη μιας νέας σχολικής χρονιάς. Ταυτόχρονα για όλους εμάς σηματοδοτεί και τη λήξη της οποιασδήποτε αντιπαράθεσης και του αρνητικού κλίματος με στόχο την ομαλή λειτουργία του δημοσίου σχολείου. Η νέα σχολική χρονιά θα πρέπει να είναι μια ευχάριστη, ποιοτική δημιουργική και γεμάτη γνώσεις χρονιά. Μια χρονιά που θα γεμίσει τα παιδιά με αναμνήσεις και εμπειρίες που θα δημιουργήσουν μαζί με τους εκπαιδευτικούς τους.

Ως Οργανωμένοι Γονείς Μέσης Εκπαίδευσης επιθυμούμε να δηλώσουμε, για μια ακόμη φορά, την αμέριστη εκτίμηση και στήριξη μας στον εκπαιδευτικό και το έργο που επιτελεί. Εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς θα βρεθούμε στο ίδιο χαράκωμα, παλεύοντας για τον ίδιο σκοπό: τη μόρφωση των παιδιών μας και τη στήριξη του δημόσιου σχολείου.

Καλούμε όλους λοιπόν να παραμερίσουν τα όποια αρνητικά συναισθήματα μπορεί να δημιουργήθηκαν από τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και να δείξουν ο ένας στον άλλο σεβασμό, εκτίμηση και αγάπη.  Παρά τα όσα ακούστηκαν από όλες τις πλευρές, ο μάχιμος εκπαιδευτικός θα πρέπει να τυχαίνει της εκτίμησης και του σεβασμού που του αξίζει για το έργο που επιτελεί και όλοι μαζί να συνεργαστούμε εποικοδομητικά όπως κάναμε μέχρι σήμερα. Οι καθηγητές μας  βρίσκονται στις σχολικές μονάδες για να επιτελέσουν το καθήκον τους, που δεν είναι άλλο από τη μόρφωση των παιδιών μας. Όλοι ανεξαιρέτως οφείλουμε να σταθούμε δίπλα τους με σεβασμό και αξιοπρέπεια για να μπορέσουν απρόσκοπτα να το κάνουν.

Καλούμε τους μαθητές να συμπεριφέρονται στους καθηγητές τους με τον απαραίτητο σεβασμό και να μην ξεχνούν να δείχνουν την εκτίμησή τους σ’ αυτούς που τους μεταδίδουν το πολύτιμο αγαθό της γνώσης. Ο πολιτισμένος άνθρωπος δείχνει καθημερινά το επίπεδο και την αξία του με την συμπεριφορά του στους συνανθρώπους τους. Και ο άξιος άνθρωπος είναι αυτός που εκτιμά και τιμά τους δασκάλους του.

Ευχόμαστε σε όλους, εκπαιδευτικούς, μαθητές και γονείς, καλή και επιτυχημένη νέα σχολική χρονιά.

Σχετικά νέα

X
Translate »