Going out

Η έκθεση Λefkart στο Ιδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας

Το ‘Ιδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας και το Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, διοργανώνουν μαζί με τον Δήμο Λευκάρων την έκθεση Λefkart.

 

Σε ανακοίνωση του Ιδρύματος Φοίβου Σταυρίδη  – Αρχεία Λάρνακας αναφέρεται ότι «η έκθεση είναι το δεύτερο μέρος του προγράμματος «Το Λευκαρίτικο Κέντημα-Πηγή Έμπνευσης» που έχει επιχορηγηθεί από το σχέδιο για τη διατήρηση και ενίσχυση της Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς του 2017».

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα «παρακολούθησαν 15 καθηγητές μέσης δκπαίδευσης, μέσα από σεμινάρια και εργαστήρια της ιστορικής εξέλιξης του λευκαρίτικου κεντήματος, την τεχνική κατασκευής και τη δυνατότητα χρήσης των στοιχείων του κεντήματος στις εφαρμοσμένες τέχνες και ολοκληρώνεται με την έκθεση των δημιουργημάτων των μαθητών στους οποίους έχει μεταδοθεί και εφαρμοστεί η συγκεκριμένη γνώση».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το δημιουργικό σκεπτικό της έκθεσης βασίζεται στην προώθηση, διάδοση και γενικότερα στη στήριξη των έργων των μαθητών που βασίστηκαν στην ιδέα του Λευκαρίτικου κεντήματος έτσι όπως μεταφέρθηκε από τους εκπαιδευόμενους/εκπαιδευτές καθηγητές τους».

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα τελέσει στις 25 Ιουνίου στο Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας (κτίριο της Πρώην Οθωμανικής Τράπεζας) ο Δήμαρχος Λάρνακας Ανδρέας Βύρας και θα χαιρετίσει εκπρόσωπος του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού. Η έκθεση  θα είναι ανοικτή για το κοινό μέχρι τις 25 Ιουλίου 2018.

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »