ΠΡΟΣΩΠΑ

Η Άντρια Πέτρου από τη Λάρνακα ”κερνάει” brunch πάνω σε… denim jackets

Είναι Κύπρια, ζει και εργάζεται στο Λονδίνο, και τα jackets της είναι προορισμένα να γίνουν τα νέα σου αγαπημένα. Η Άντρια Πέτρου δημιουργεί δικά τις illustrations σε denim jackets, μέσω του δικού της brand Andria P Designs. Tα λατρέψα από την πρώτη στιγμή.

Ας μιλήσουμε πρώτα για τα υπέροχα jackets. Τι ακριβώς κάνεις;
Εργάζομαι ως graphic designer & illustrator στο Λονδίνο . Τα illustrations μου τις περισσότερες φορές είναι εμπνευσμένα από την μόδα και τις καθημερινές μου ενασχολήσεις. Σκοπός μου ήταν να συνδέσω μέσω των έργων μου (jackets) τα δύο στοιχεία του εαυτού μου που αγάπω περισσότερο, τα illustrations και την μόδα. Έτσι δημιούργησα το Brunching collection που είναι Denim σακάκια που έχουν handmade painted illustrations.

Πώς γεννήθηκε αυτή η ιδέα;
Γενικά ως άτομο μου αρέσει να φοράω ρούχα διαφορετικά, πιο sophisticated, πιο ψαγμένα που ως νέα designer να εκφράζουν πάντα την εποχή μου και βέβαια να είναι σύγχρονα.Έτσι αποφάσισα να μεταφέρω τα digital illustrations μου από την οθόνη του υπολογιστή πάνω σε ρούχα.

Ποιο είναι το σκεπτικό πίσω από τα designs;
Τα σχέδια μου είναι εμπνευσμένα από το θηλυκό και «ζουμερό» γυναικείο σωματότυπο με δόση χιούμορ και παιχνιδιάρικης διάθεσης. Για αυτό τον λόγο στα jackets μου αντικαθιστώ την περιοχή του γυναικείου στήθους παραδείγματος χάριν με τρόφιμα όπως μπέικον, κρουασάν, αυγά ή αβοκάντο που κανείς δεν μπορεί να τους αντισταθεί.

Γιατί επέλεξες τα denim jackets; 
Είμαι λάτρης των Denim και μου αρέσει να ζωγραφίζω πάνω στο συγκεκριμένο ύφασμα. Επέλεξα τα jackets γιατί ως ένδυμα μου δίνει την δυνατότητα του χώρου. Μπορώ δηλαδή να ζωγραφίσω πιο μεγάλα σχέδια αναδεικνύοντας τα σχέδια και την άποψη μου. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι με αποτρέπει από το να σχεδιάζω πάνω και σε άλλα ενδύματα.

Συγκεκριμένα, παρουσιάζεις μια γυναικεία φιγούρα λίγο πιο «γεμάτη» απ’ ό,τι βλέπουμε συνήθως, αλλά και διάφορα skin tones. Γιατί το επέλεξες αυτό; 
Ως άνθρωπος τολμώ για το διαφορετικό. Πιστεύω πως δεν υπάρχει ένα και μόνο σωματότυπο με συγκεκριμένο χρώμα δέρματος το οποίο θεωρείται ωραίο και αποδεκτό. Λόγω της Μεσογειακής μου καταγωγής θαυμάζω τις γυναίκες με όμορφες καμπύλες, εξωτική ομορφιά που εξωτερικεύουν το σεξαπιλ τους.

Λείπει η διαφορετικότητα από τον χώρο της μόδας;
Δεν θα έλεγα πως υπάρχει έλλειψη διαφορετικότητας όμως αυτό που παρατηρώ είναι πως επικρατεί το στοιχείο της αντιγραφής. Η μόδα ήταν και θα είναι ένας χώρος ιδεών χωρίς όρια που θα επιτρέπει στον καθένα ξεχωριστά να εμπνευστεί με τον δικό του τρόπο εντάσσοντας έτσι νέες ιδέες χωρίς να θεωρούνται απόλυτα σωστές ή λανθασμένες.

Πού μπορεί να τα βρει ο κόσμος;
Τα σχέδια μου είναι διαθέσιμα στους προσωπικούς μου λογαριασμους σε instagram (@andriapworld), στο website μου www.antriadesigns.com…. Μπορούνα να τα αγοράσουν όσοι επιθυμούν από την ιστοσελίδα etsy κάτω από το όνομα AntriaDesign shop. Με ενθουσιάζει η επαφή με τους πελάτες μου και μάλιστα η ανταλλαγή απόψεων πάνω στα έργα μου.

Υπάρχει η δυνατότητα για custom made σχέδια;
Βεβαίως και υπάρχει η δυνατότητα για custom made πάντα βέβαια στο ύφος και τη γραμμή της δικής μου φιλοσοφίας.

Τι χρώματα προτιμάς;
Δεν έχω κάποια συγκεκριμένη προτίμηση στα χρώματα όμως σήμερα μου αρέσει ο συνδυασμός pastel με έντονων χρωμάτων δημιουργώντας αντίθεση τραβώντας την προσοχή. Ας μην ξεχνάμε ότι οι εποχές αλλάζουν, οι τάσεις αλλάζουν και εμείς σαν designers επηρεαζόμαστε από πολλούς παράγοντες που εν συνεχεία επηρεάζουν τα design μας και αυτό έχει να κάνει και με τα χρώματα.

Τι σε εμπνέει γενικότερα;
Γενικότερα, εμπνέομαι από την καθημερινότητα μου, τα ταξιδια και η δουλειά άλλων artist. Ακόμη και το πιο απλό πράγμα μπορεί να είναι πηγή έμπνευσης.

Εκτός από το «Brunching», τι άλλο περιλαμβάνει το «Andria P Designs»;
Εκτός από την σειρά B R U N C H I N G τα υπόλοιπα μου σχέδια αφορούν το επάγγελμα μου ως graphic designer. Πολύ σύντομα θα έχω και άλλα fashion lines αφού το δουλεύουμε με την ομάδα συνεργασίας.

Αν σου δινόταν η ευκαιρία, για πιο brand θα ήθελες να σχεδιάσεις και γιατί;
Θα μου άρεσε να σχεδιάσω για brands που ανταποκρίνονται κυρίως σε ένα νεαρό κοινό που εκτιμούν την μόδα και την τέχνη παράλληλα. ‘Ατομα πρόθυμα να δοκιμάσουν καινούρια designs. Αυτή τη στιγμή δεν έχω κάποιο συγεκριμενο brand που θα ήθελα να συνεργαστώ ομως γενικά θα ήταν τιμή μου να συνεργαστω με μεγάλα brands και δουλευοντας σκληρά για να πετύχω τους στόχους μου.

Ποια είναι η σχέση σου με τη μόδα; 
Για μένα η μόδα είναι ένας τρόπος έκφρασης της προσωπικότητας μου. Η μόδα εφαρμόζει κάποιους γενικούς κανόνες καλαισθησίας τους οποίους χρησιμοποιώ εγώ εμπλουτίζοντας τους με την δική μου προσωπική πινελιά. Στόχος μου η έκφραση του εσωτερικού κόσμου στο ρούχο – με λίγα λόγια η εξωτερίκευση, η εξωστρέφεια, το χαμόγελο και όλα εκείνα τα θετικά στοιχεία που θέλω να βγάζουν τα ρούχα μου.

Τι είναι αυτό που λείπει από τη μόδα του σήμερα; (π.χ. το originality, η διαφορετικότητα κτλ)
Για μένα η μόδα είναι ένας χώρος ολοκληρωμένος. Αύτος που προσθέτει και αφαιρεί από την ίδια την μόδα είναι το κάθε άτομο ξεχωριστά το όποιο επιλέγει πόσο διαφορετικός και πρωτότυπος θα είναι. Τα Μ.Μ.Ε όμως σήμερα επηρεάζουν αρκετά το νεανικό κοινό με αποτέλεσμα όλοι να είναι οι ίδιοι αδιαφορώντας για το προσωπικό τους ύφος. Αυτό με ενοχλεί αφάνταστα.

Πού στοχεύεις να φτάσεις με τα illustrations σου;
Παρόλο που είμαι νέα σε αυτόν τον χώρο προσπαθώ να κάνω μεγάλα αλλά σταθερά βήματα που θα βοηθήσουν την καριέρα μου δημιουργώντας το δικό μου όνομα στον χώρο του creative industry.

Ποιο είναι το επόμενο σου βήμα;
Ευελπιστώ να συνεργαστώ με άλλους σχεδιαστές με σκοπό την προώθηση της γραμμής μου. Μέσω αυτής της συνεργασίας θα μπορούσαν τα illustrations μου να αποτυπωθούν και σε άλλα προϊόντα. Επίσης ελπίζω και εργάζομαι σκληρά ώστε η δουλειά μου να γίνεται συνέχεια πιο γνωστή στο κοινό.

Τι είναι αυτό που σε τραβά στο Λονδίνο;
Το Λονδίνο είναι μία πόλη γεμάτη ζωή, τέχνη, ανθρώπους με όνειρα και στόχους που έτσι με ενθαρρύνει να φτάσω ακόμη πιο ψηλά. Κάθε στενό αυτής της πόλης είναι πηγή έμπνευσης για μένα κάνοντας με να την αγαπήσω πιο πολύ. Το πιο σημαντικό είναι πως σε μία τέτοια πόλης έχεις πολλές ευκαιρίες και περιθώρια βελτίωσης και επιτυχίας.

Θα επέστρεφες στην Κύπρο;
Λατρεύω την Κύπρο αλλά στην συγκεκριμένη φάση της ζωής μου και για τα πραγματα που στοχεύω να κάνω νιώθω πως με περιορίζει για αυτό και δεν θα επέστρεφα πίσω. Αλλά θα ήταν υπέροχο να συνεργαστώ με άτομα από την Κύπρο προωθώντας έτσι τόσο το νησί μου όσο και ταλέντα που ίσωςνα κρύβει.

Πηγή: must.com.cy

Σχετικά νέα

X
Translate »