Έχουμε θέμα

Ηχορύπανση στη Λαϊκή Γειτονιά Λάρνακας

Είμαι κάτοικος μιας πολύ όμορφης περιοχής της Λάρνακας και συγκεκριμένα της Λαϊκής Γειτονιάς. Δίπλα από το σπίτι μου λειτουργούν διάφορα μαγαζιά, τα οποία όμως δεν προσαρμόζονται στη νομοθεσία και δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε τα βράδια. Κάποια από αυτά έχουν τοποθετήσει μεγάφωνα έξω και μεταδίδουν από αυτά μουσική μέχρι τις πρωινές ώρες και δεν μας αφήνουν να ησυχάσουμε, να ξεκουραστούμε, να χαρούμε τα σπίτια μας. Ξέρω ότι έχουν άδεια για χρήση μεγαφώνων μέχρι τις 12 τα μεσάνυκτα, όμως ποτέ δεν σταματούν να μεταδίδουν μουσική την ώρα που πρέπει και την οποία επιβάλλει η νομοθεσία. Εκτός από εμένα, στη γειτονιά κατοικούν και άλλα άτομα, τα οποία μπορεί να είναι άρρωστα και να θέλουν ξεκούραση, όμως κανένας δεν τα σέβεται.
Αντώνης 

Ο δήμαρχος Λάρνακας, Ανδρέας Βύρας, ανέφερε χθες στη στήλη ότι και ο ίδιος έγινε δέκτης σχετικών διαμαρτυριών, όπως και η Αστυνομία της πόλης. Όπως μας είπε, ο Δήμος Λάρνακας είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει παράβαση της νομοθεσίας που αφορά τη χρήση μεγαφώνων, γι’ αυτό και συχνά προβαίνει σε διαβήματα προς τους επιχειρηματίες της περιοχής που χρησιμοποιούν μεγάφωνα, ώστε να μην παραβιάζουν τη νομοθεσία. «Με τη συνεργασία και την αλληλοκατανόηση, το πρόβλημα μπορεί να λυθεί», μας τόνισε.
Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι παρόμοιο πρόβλημα υπάρχει και σε άλλες πόλεις, όπου συνυπάρχουν νυκτερινά κέντρα διασκέδασης με μόνιμους κατοίκους. Μια τέτοια συνύπαρξη δεν είναι εύκολη, γι’ αυτό και συχνά προκαλούνται αντιπαραθέσεις, που μερικές φορές οδηγούν σε ακραίες καταστάσεις.

Πηγή: philenws.com

Σχετικά νέα

X
Translate »