Γενικά

Ημέρα της Γυναίκας: Οι 3 συνδημότισσες μας που βρίσκονται στη Βουλή μιλούν για την Ημέρα της Γυναίκας

Την τιμητική τους έχουν σήμερα οι γυναίκες. Η 8η Μαρτίου είναι μια μέρα αφιερωμένη σε όλες τις γυναίκες του κόσμου. Πρόκειται για μέρα με μεγάλη ιστορία, που χρονολογείται από τις αρχές του 20ου αιώνα… Από το 1977, η Διεθνής Ημέρα της Γυναίκας, τιμάται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, με στόχο την ανάδειξη των γυναικείων προβλημάτων και δικαιωμάτων.

Το θλιβερό βεβαίως είναι, πως παρά τους μακροχρόνιους δυναμικούς αγώνες, η καταπάτηση των δικαιωμάτων των γυναικών συνεχίζεται σε πολλές γωνιές του πλανήτη. Την ίδια στιγμή που κάποιες γυναίκες, απολαμβάνουν τον σεβασμό και την εκτίμηση όπως αξίζει σε κάθε άνθρωπο, κάποιες άλλες γυναίκες από μικρά κοριτσάκια βιώνουν τη βία σε όλο της το μεγαλείο, την κακομεταχείριση, τον εξευτελισμό, τις αναγκαστικές εκτρώσεις, τη φτώχεια και τη δυστυχία! Αυτές οι γυναίκες, δεν ξέρουν τι σημαίνει «Γιορτή της Γυναίκας», και ίσως να μην μάθουν ποτέ…
Σήμερα, παρότι η ημέρα έχει χάσει το πολιτικό της νόημα, σε πολλές χώρες, ο αγώνας για ίσα δικαιώματα παραμένει ισχυρός!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, ο Reporter ζήτησε από τις γυναίκες που βρίσκονται στη Βουλή υπηρετώντας το βουλευτικό αξίωμα και τις γυναίκες του Υπουργικού Συμβουλίου να μοιραστούν τις δικές τους σκέψεις για τη μέρα αυτή, απαντώντας η κάθε μία τι σημαίνει για την ίδια η 8η Μαρτίου και αν την γιορτάζει.

 

Η σελίδα μας σας παρουσιάζει τις σκέψεις των 3 βουλευτών που ζουν στην πόλη μας. Για να δείτε το υπόλοιπο άρθρο πατήστε εδώ 

 

Αννίτα Δημητρίου – Βουλευτής ΔΗΣΥ (Λάρνακας)

«Η 8η Μαρτίου είναι μια μέρα συμβολικής και αγωνιστικής μνήμης που ακόμα και σήμερα παραμένει επίκαιρη όσο ποτέ και αποκτά ένα ιδιαίτερο περιεχόμενο. Αυτή την μέρα πρέπει να υπάρξει ένας γενικότερος προβληματισμός για τις ίσες ευκαιρίες, το δικαίωμα στην επιλογή και το σεβασμό στο σύνολο της κοινωνίας.  Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πρόοδος των γυναικών αποτελεί πρόοδο για όλους οπόταν με βάση αυτή την παραδοχή καμία πρόοδος δεν μπορεί να επιτευχθεί αν δεν εξασφαλιστεί η θέση που δικαιούται το σύνολο της κοινωνίας στα κέντρα λήψης αποφάσεων. Η γυναικεία φωνή θα πρέπει να αποτελέσει την έμπνευση για πιο δυναμικές διεκδικήσεις ενάντια στην ανισότητα, τον αποκλεισμό, την αδικία. Συνεργαζόμενοι όλοι και όλες δημιουργούμε ένα κόσμο πιο δίκαιο, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς κοινωνικό ρατσισμό και θεμελιώνουμε την ισότητα, την ανάπτυξη, την ειρήνη. Είναι θέμα επιβίωσης, είναι θέμα σεβασμού, είναι θέμα πολιτισμού και ευημερίας».

Σχετικά νέα

X
Translate »