Εκπαίδευση

Ζύγισαν την πρόταση της κυβέρνησης οι εκπαιδευτικοί και την απέρριψαν (ΒΙΝΤΕΟ)

Αβέβαιο παραμένει το μέλλον της νέας σχολικής χρονιάς, στο παρά πέντε του πρώτου κουδουνιού.

Οι πολύωρες συζητήσεις επί της συμφωνίας πλαίσιο που έστειλε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις η Κυβέρνηση συνεχίστηκαν και σήμερα. Το πλαίσιο προέκυψε μετά από την ολονύκτια συζήτηση που είχε η αρμόδια επιτροπή με τους Προέδρους των εκπαιδευτικών οργανώσεων.

Πάντως το πρώτο όχι είναι γεγονός και προέρχεται από το Διοικητικό Συμβούλιο της οργάνωσης των καθηγητών.

Μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Πρόεδρος της Οργάνωσης Γιάννος Σωκράτους ανέφερε ότι επιβάλλεται να συνεχιστεί η εντατική διαβούλευση.

Γιάννος Σωκράτους – Πρόεδρος ΟΕΛΜΕΚ
Στις προτεραιότητες όλων μας θα πρέπει να είναι:

1. Η διασφάλιση της ενότητας μεταξύ των Εκπαιδευτικών Οργανώσεων.

2. Η προσήλωση στον στόχο της εξεύρεσης λύσης, μέσα από σοβαρές προτάσεις, οι οποίες μπορούν να λειτουργήσουν ως καταλύτης για υπέρβαση του αδιεξόδου.

Ταυτόχρονα απηύθυνε έκκληση στην εκπαιδευτική κοινότητα να παραμείνει ψύχραιμη διαβεβαιώνοντας ότι οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις θα πράξουν το καλύτερο.

Σε περίπτωση πάντως που υπάρξει συμφωνία, ίσως να χρειαστεί να περάσει από Δημοψήφισμα διαμηνύει ο Αντιπρόεδρος της ΟΕΛΜΕΚ ενώ ανοικτό αφήνει το ενδεχόμενο απεργιών στα μέσα της βδομάδας σε περίπτωση μη επίτευξης συμφωνίας.

Μη ικανοποιητικό θεωρεί το κείμενο συμφωνίας η ηγεσία της ΟΛΤΕΚ και εισηγείται όπως γίνει αντιπρόταση προς την κυβέρνηση.

Παναγιώτης Λυσάνδρου – Πρόεδρος  ΟΛΤΕΚ
“Όπου σε γενικές γραμμές θα ζητείται όπως αποσαφηνιστούν κάποια σημεία, να αποφευχθούν δεσμεύσεις προ του διαλόγου που έπεται αλλά και να καταστεί η πρόταση δικαιότερη”.

Τελικές αποφάσεις

Η τελική απόφαση από ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ αναμένεται να παρθεί αύριο ή το αργότερο την Δευτέρα το απόγευμα. Οι εκπαιδευτικοί σημειώνουν πως αρχικά θα ενημερώσουν την Επίσημη Πλευρά και ακολούθως θα παραχωρήσουν διάσκεψη τύπου ώστε να ενημερώσουν και την κοινωνία για τις αποφάσεις που θα λάβουν.

Άπαντες έχουν στραμμένο το βλέμμα στις αποφάσεις των εκπαιδευτικών.

Τη Δευτέρα ανοίγουν τα σχολεία και η κρίση ακόμη να επιλυθεί. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι οι τελευταίες της προτάσεις είναι αδιαπραγμάτευτες και σύμφωνα με πληροφορίες δεν είναι διατεθειμένη να κάνει άλλη υποχώρηση.

Μάλιστα με πολύ αυστηρό ύφος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δήλωσε χαρακτηριστικά στους συνεργάτες του πως  «ούτε και ένα κόμμα δεν πρόκειται να αφαιρεθεί από την πρόταση όπως αυτή διαμορφώθηκε στη μυστική συνάντηση της Τετάρτης».

Σύμφωνα με πηγές από το προεδρικό η όποια υποχώρηση, έγινε σε μια προσπάθεια εκτόνωσης της κρίσης και ήταν η τελευταία.Η απάντηση των συνδικαλιστών θα είναι είτε συμπληρωματική πρόταση, άρνηση ή αποδοχή.

Οι εσωτερικές διαδικασίες των οργανώσεων δεν έχουν τελειώσει και συνεχίζονται πυρετωδώς

Αυτό που κρατάμε είναι ότι τα πάντα είναι ανοικτά και αυτό φαίνεται να βγαίνει και από τις δηλώσεις του Φίλιου Φυλακτού ο οποίος είπε μπορεί να διαφοροποιήθούν πράγματα και καταστάσεις

Σχετικά νέα

X
Translate »