Κοινωνία

Ευρωπαϊκή συνάντηση για τις δράσεις των έξυπνων πόλεων στην Αραδίππου

Εκπρόσωποι Δήμων ή Οργανώσεων από 13 χώρες, τη Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία, Ελλάδα, Δανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία, Ισπανία, Λετονία που μετέχουν στο Ευρωπαϊκό Προγράμμα INNOVATE, στο οποίο ο Δήμος Αραδίππου είναι  ισότιμο μέλος, βρίσκονται από χθες στην Κύπρο για να συμμετάσχουν στην ευρωπαϊκή συνάντηση για  τις δράσεις των έξυπνων πόλεων.

Στις 12:15 θα δοθεί δημοσιογραφική διάσκεψη, όπου θα γίνει ενημέρωση για τη σημασία της συνάντησης και για τα θέματα που θα την απασχολήσουν.

Συντονιστής του προγράμματος  INNOVATE είναι ο Σύνδεσμος Energy Cities. Το πρόγραμμα εφαρμόζει μια καινοτόμο ιδέα μέσω της οποίας, οι Δήμοι των πόλεων που συμμετέχουν θα δημιουργήσουν Γραφεία Υποστήριξης του Πολίτη για θέματα Καθαρής Ενέργειας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής, θα διεξαχθεί και η πρώτη συνάντηση μεταξύ των στελεχών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INNOVATE και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Smarter Together, το οποίο θα εκπροσωπήσουν το Μόναχο και η Βιέννη που υλοποιούν ένα από τα μεγαλύτερα έργα Έξυπνων Πόλεων στην Ευρώπη, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ.

Τα στελέχη των έργων θα ανταλλάξουν απόψεις και θα προδιαγράψουν μελλοντικές δράσεις οι οποίες θα επιταχύνουν την υλοποίηση των στόχων για Ενεργειακή Αποδοτικότητα της Ευρώπης.

Η Αραδίππου, ως μέλος του μεγάλου Ελληνικού Δικτύου «Βιώσιμη Πόλη», θα λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος για την ένταξη του Ελληνικού Δικτύου στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Energy Cities.

Η Αραδίππου είναι ο μοναδικός Δήμος της Κύπρου που είναι μέλος, στα έργα «Βιώσιμη Πόλη», και Energy Cities.

Σχετικά νέα

X
Translate »