Δελτία Τύπου

Ευρωπαϊκή συνάντηση για δράσεις έξυπνων πόλεων φιλοξενεί ο Δήμος Αραδίππου

Τη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INNOVATE, συντονιστής του οποίου είναι ο Σύνδεσμος Energy Cities, φιλοξενεί την επόμενη εβδομάδα ο Δήμος Αραδίππου.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι το πρόγραμμα «INNOVATE, στο οποίο ο Δήμος Αραδίππου μετέχει ως ισότιμο μέλος, αποσκοπεί στην υποστήριξη της εφαρμογής της Οδηγίας 2012/27/EE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 25/10/2012. Το Έργο εφαρμόζει μια καινοτόμα ιδέα μέσω της οποίας, οι Δήμοι των πόλεων που συμμετέχουν θα δημιουργήσουν Γραφεία Υποστήριξης του Πολίτη για θέματα Καθαρής Ενέργειας (Clean Energy One-Stop-Shops)».

Προστίθεται ότι «εκπρόσωποι Δήμων ή Οργανώσεων από 12 χώρες (Γερμανία, Βέλγιο, Αυστρία, Ελλάδα, Δανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Ιταλία, Τσεχία, Ισπανία, Λετονία) θα συναντηθούν στην Αραδίππου και στη Λάρνακα το τριήμερο 30 Μαΐου μέχρι 1 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών της Επιτροπής, θα διεξαχθεί και η πρώτη συνάντηση μεταξύ των στελεχών του Ευρωπαϊκού Προγράμματος INNOVATE και του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Smarter Together».

Το Μόναχο και η Βιέννη, σημειώνεται «θα εκπροσωπήσουν το Πρόγραμμα Smarter Together το οποίο υλοποιεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα Έξυπνων Πόλεων στην Ευρώπη. Για την υλοποίηση των έργων του, το Smarter Together έχει λάβει κεφάλαια από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Horizon 2020, ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ».

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου «η συνάντηση των στελεχών των δύο Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων θα ξεκινήσει στο  Δημοτικό Μέγαρο Αραδίππου και θα ολοκληρωθεί στο ξενοδοχείο Palm Beach στη Λάρνακα. Τα στελέχη των Εργων θα ανταλλάξουν απόψεις και θα προδιαγράψουν μελλοντικές δράσεις οι οποίες θα επιταχύνουν την υλοποίηση των στόχων για Ενεργειακή Αποδοτικότητα της Ευρώπης».

Η Αραδίππου, ως μέλος του μεγάλου Ελληνικού Δικτύου «Βιώσιμη Πόλη»  το οποίο αποτελείται από 31 Ελληνικούς Δήμους, «θα λειτουργήσει ως συνδετικός κρίκος για την ένταξη του Ελληνικού Δικτύου στον Ευρωπαϊκό Σύνδεσμο Energy Cities. Συγκεκριμένα, στη διάρκεια της συνάντησης INNOVATE – Smarter Together, ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης και ο Δήμαρχος Πύλου – Νέστωρος Δημήτρης Καφαντάρης, Πρόεδρος του Δικτύου «Βιώσιμη Πόλη», θα υποβάλουν την αίτηση του Δικτύου για ένταξη στον Σύνδεσμο Energy Cities».

Σημειώνεται ακόμα ότι «η Αραδίππου είναι ο μοναδικός Δήμος της Κύπρου που είναι μέλος, τόσο στο Δίκτυο «Βιώσιμη Πόλη», όσο και στον Σύνδεσμο Energy Cities, ο οποίος αριθμεί πέραν των χιλίων μελών. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στη Κύπρο οι σύνεδροι θα πραγματοποιήσουν περιηγήσεις στο νησί χορηγία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »