Όμορφα της Πόλης

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας για μικρούς και μεγάλους

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Λάρνακας,  στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, θα διοργανώσει ποδηλασία για μικρούς και μεγάλους στις 22 Σεπτεμβρίου (Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο) στις 5:30 μμ. Η ποδηλασία θα ξεκινήσει από τη Πλατεία Ευρώπης και θα καταλήξει στη Πλατεία Ερμού. Στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί παιδική θεατρική παράσταση, η οποία θα αρχίσει περίπου στις 6 και θα διαρκέσει μία ώρα (επισυνάπτεται η πρόσκληση) και θα έχει ως θέμα την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας. Στόχος μας είναι να ενημερωθούν τα παιδιά για τους εναλλακτικούς τρόπους κινητικότητας και τη σημαντικότητας τους για το περιβάλλον.

Η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» από το 2002 έχει καθιερωθεί ως ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο για την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας και κατ’ επέκταση για την διαμόρφωση και ανάπτυξη περιβαλλοντικού ήθους. Σκοπός των δράσεων που υλοποιούνται το διάστημα 16 με 22 Σεπτεμβρίου είναι η ενθάρρυνση των ευρωπαϊκών τοπικών αρχών στην εισαγωγή και προώθηση βιώσιμων τρόπων μεταφοράς και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησής στην πόλη τους.

Κορύφωση των εκδηλώσεων αποτελεί η «Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο», κατά τη διάρκεια της οποίας καθορίζονται ειδικές αστικές ζώνες όπου επιτρέπεται η κυκλοφορία μόνο για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και τις δημόσιες συγκοινωνίες.

Κάθε χρόνο, η «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» εστιάζει σε διαφορετικά θέματα που συνδέονται με τη βιώσιμη αστική κινητικότητα. Η φετινή θεματική «Καθαρή, συνεργατική και έξυπνη κινητικότητα», προωθεί τις λύσεις συνεργατικής κινητικότητας και επισημαίνει τα πλεονεκτήματα των καθαρότερων τρόπων μεταφοράς.

Οι ενδιαφερόμενοι, θα πρέπει να προσέλθουν  με το ποδήλατο σας στις 5:15 στη Πλατεία Ευρώπης.

 

Σχετικά νέα

X
Translate »