Breaking News

Γενικά

Ετοιμάζονται για μέτρα οι κυβερνητικοί γιατροί για την υπερωριακή απασχόληση

Tην ετοιμότητα των κυβερνητικών ιατρών να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων, περιλαμβανομένων των απεργιακών, εξέφρασε ο Πρόεδρος της ΠΑΣΥΚΙ Σωτήρης Κούμας. Φιλοξενούμενος στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, τόνισε η συνδικαλιστική οργάνωση έχει στα χέρια της απόφαση γενικής συνέλευσης, με την οποία εξουσιοδοτείται να λάβει αποφάσεις για το θέμα του καθορισμού της υπερωριακής απασχόλησης των κυβερνητικών ιατρών. Όπως είπε ο κύριος Κούμας, το ζήτημα εκκρεμεί τον τελευταίο ενάμιση χρόνο ενώπιον του Υπουργείου Οικονομικών, το οποίο έχει ήδη απαντήσει δύο φορές αρνητικά.

“Δεν είναι μόνο για το Γενικό Σύστημα Υγείας. Εμείς θεωρούμε ότι εδώ και ενάμιση χρόνο δεν μας αποζημιώνουν τις υπερωρίες μας και αυτό θα το διεκδικήσουμε”

Η ηγεσία της ΠΑΣΥΚΙ είχε σήμερα συνάντηση με τον Υπουργό Υγείας Κωνσταντίνο Ιωάννου, στην οποία έθεσαν επί τάπητος τρόπους επίλυσης του ζητήματος, καθώς όπως είπε ο κύριος Κούμας, “είχαμε τη συμπαράσταση και του τέως και του νυν Υπουργού Υγείας αλλά βρίσκουμε την άρνηση του Χάρη Γεωργιάδη” Ο κύριος Κούμας είπε ότι το ζήτημα θα τεθεί εκ νέου ενώπιον του Υπουργού Οικονομικών, μέσω του Υπουργού Υγείας και ανάλογα με την απάντηση, θα ληφθούν τελικές αποφάσεις για τα μέτρα.

Σχετικά νέα

X
Translate »