Εκπαίδευση

Ετοιμάζεστε για σπουδές και ψάχνετε υποτροφία; Δείτε αναλυτικά ποιες υποτροφίες υπάρχουν για Κύπριους φοιτητές σε Κύπρο- Ελλάδα και εξωτερικό

Ψάχνετε για υποτροφία; Έχετε βρει τον κλάδων των σπουδών σας αλλά το βαλάντιο σας δεν αρκεί για να σπουδάσετε; Χάνεστε στους δαιδαλώδεις δρόμους του διαδικτύου και στο τέλος δεν μπορείτε βγάλετε άκρη;

Η Offsite έψαξε και σας παρουσιάζει τις σημαντικότερες υποτροφίες που υπάρχουν για φοιτητές αυτή τη στιγμή.

Το μεγάλο ζήτημα

Η αλήθεια είναι ότι το ζήτημα των υποτροφιών αποτελεί μιαν τεράστια ανάγκη για όλους σχεδόν τους φοιτητές αλλά και για όσους θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους σε μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο.

Ειδικότερα στις μέρες μας όπου η οικονομική κρίση μαστίζει την κοινωνία υπάρχουν οργανισμοί που σέβονται τους φοιτητές και τους δίνουν την ευκαιρία να προχωρήσουν στις σπουδές τους χωρίς να επιβαρύνουν την οικογένεια τους.

Η ανεργία έχει επηρεάσει σημαντικά τους φοιτητές και τις οικογένειες τους και πολλοί δεν θα μπορούσαν να αντιμετωπίσουν τις συνεχόμενες οικονομικές ανάγκες των σπουδών τους χωρίς ένα πρόγραμμα υποτροφίας.

Υποτροφίες

Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου

Το ΙΚΥΚ σε συνεργασία με τις αρμόδιες Υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας και με άλλους φορείς χορηγεί υποτροφίες όχι μόνο σε πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και σε αλλοδαπούς για σπουδές στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Κάθε χρόνο δημοσιεύονται αρκετά προγράμματα σε μεγάλο αριθμό κλάδων και σε όλα τα επίπεδα σπουδών.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του

Ίδρυμα Λεβέντη

Το Ίδρυμα Λεβέντη αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά ιδρύματα χορήγησης υποτροφιών αφού χιλιάδες φοιτητές σπουδάζουν κάθε χρόνο με υποτροφία του συγκεκριμένου ιδρύματος χωρίς να υπάρχει ζήτημα βαθμού, υπηκοότητας και χώρας σπουδών.

Διατηρεί μέχρι και σήμερα ένα διεθνές πρόγραμμα υποστήριξης των ελληνικών σπουδών, ενισχύοντας ένα ευρύ φάσμα εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, με τη χορήγηση υποτροφιών, με τη διαρκή συνεισφορά στην ακαδημαϊκή έρευνα αλλά και στην επιστημονική εκδοτική παραγωγή.

Αν ψάχνετε υποτροφία επισκεφτείτε τη σελίδα του

Δείτε τις ακαδημαϊκές δράσεις του Οργανισμού σε διεθνές επίπεδο και τα προγράμματα σπουδών που στηρίζει.

ΙΚΥ (Ελλάδος)

Η οικονομική κρίση δεν επιτρέπει στο Ελληνικό Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών να δίνει αρκετές υποτροφίες σε σπουδαστές που φοιτούν στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό. Κατά καιρούς υπάρχουν προγράμματα υποτροφιών και ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να τα μέσα από τη σελίδα του. Η διαδικασία είναι πολύ απλή φτάνει να υπάρχει το απαραίτητο κονδύλι από την Ελληνική κυβέρνηση.

Θεωρείστε το ΙΚΥ Ελλάδος ως ένα από τους δευτερεύοντες τρόπους χορήγησης υποτροφίας αφού τα κονδύλια δεν υπάρχουν σε μεγάλο βαθμό.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του

Ίδρυμα Ωνάση

Το Ίδρυμα Ωνάση χορηγεί υποτροφίες από το 1978 για πτυχιούχους Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων που θέλουν αν συνεχίσουν σε μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εξωτερικό ή στην Ελλάδα. Από το 1998 το νέο πρόγραμμα υποτροφιών του για διδακτορικές και μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα, έχει βοηθήσει εκατοντάδες φοιτητές.

Κάθε χρόνο χορηγούνται πάνω από 130 υποτροφίες για σπουδές σε όλους τους κλάδους και τις ειδικότητες.

Οι Ε/κ φοιτητές μπορούν αιτηθούν υποτροφία αφού εντάσσονται στην κατηγορία αλλοδαποί φοιτητές μαζί με τους Έλληνες της διασποράς.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του

Ίδρυμα Μποδοσάκη

Tο συγκεκριμένο ίδρυμα έχει βοηθήσει με το  πρόγραμμα υποτροφιών του εκατοντάδες άριστους φοιτητές, τελειόφοιτους ή πτυχιούχους, να πραγματοποιήσουν μεταπτυχιακές σπουδές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό σε διάφορους επιστημονικούς κλάδους.

Επισκεφτείτε τη σελίδα του

Πανεπιστήμιο Κύπρου

Το πανεπιστήμιο Κύπρου έχει πολλά προγράμματα υποτροφιών και διατηρεί αρκετές συνεργασίες με ντόπιους ή ξένους φορείς  για σπουδαστές.

Ψάξτε στη σελίδα του διότι σίγουρα υπάρχουν σημαντικά προγράμματα υποτροφιών.

Εμείς βρήκαμε αυτά από την ιστοσελίδα του Παν. Κύπρου:

Εκκλησία της Κύπρου

Η Εκκλησία της Κύπρου προκηρύσσει κάθε χρόνο μέσω της Αρχιεπισκοπής αρκετά προγράμματα υποτροφιών τα οποία μπορούν να διεκδικήσουν οι φοιτητές.

Δείτε εδώ όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες αλλά και τα προγράμματα υποτροφιών.

Πηγή: offsite.com

Σχετικά νέα

X
Translate »