Αθλητικά Νέα

ΕΡΜΗΣ: Με Super Mashinya ελπίζει (video)

Ζωντανός στη διεκδίκηση της έκτης θέσης (και της συμμετοχής στο πρώτο γκρουπ των πλέι οφ) έμεινε ο Ερμής, ο οποίος επικράτησε 4-0 της ΑΕΖ στο «Παφιακό», πανηγύρισε την τρίτη εκτός έδρας επιτυχία του στη σεζόν και ισοβαθμεί πλέον με την Ανόρθωση, η οποία όμως έχει παιχνίδι λιγότερο. Για τους «φτεροπόδαρους» ήταν η πρώτη νίκη μετά από τέσσερις αγωνιστικές (αμέσως προηγούμενη το εντός έδρας 2-0 επί της Καρμιώτισσας στις 15 Ιανουαρίου), ενώ οι νεοφώτιστοι συμπλήρωσαν (απ)αισίως εννέα διαδοχικές ήττες!

Tην είδηση χορηγεί η υπηρεσία Λάρνακα e-Business

Δίκαιο μεν, οφσάιντ δε!
Το 1-0 υπέρ του Ερμή στην ανάπαυλα ήταν δίκαιο βάσει της απόδοσής του και των ευκαιριών που είχε δημιουργήσει (5’ Μασίνουα, 6’ Χριστόφ, 17’ Μπάουβμαν, 29’ ντε Μέλο, 38’ Μαρτίνιουκ), συνάμα όμως και αντικανονικό, αφού στη φάση του 40’ (σέντρα Χριστόφ, σουτ ντε Βράις) ο σκόρερ Μασίνουα ευρισκόταν σε θέση οφσάιντ στην προσπάθεια του Βέλγου και το τέρμα του δεν έπρεπε να μετρήσει.

Νοκ άουτ σε δύο λεπτά
Και στο δεύτερο ημίχρονο οι «φτεροπόδαροι» μονοπώλησαν το παιχνίδι και τις ευκαιρίες (49’, 61’ Μασίνουα, 57’ Αρτάμπε), ωστόσο το δεύτερο τέρμα τους προήλθε από ένα τραγικό σφάλμα του Μαμμίδη που έβγαλε τον Μασίνουα τετ α τετ με τον Σωφρονίου, τον οποίο και νίκησε (67’). Δύο λεπτά αργότερα, από σέντρα του Μπάουβμαν, ο Μασίνουα με κεφαλιά έκανε τρία τα γκολ του ίδιου και της ομάδας του.
Το τελικό σκορ στο «Παφιακό» διαμόρφωσε ο Γκραντέν, ο οποίος έξι λεπτά μετά την είσοδό του στον αγώνα πανηγύρισε το παρθενικό τέρμα του στο κυπριακό πρωτάθλημα.
ΑΕΖ (4-2-3-1): Σωφρονίου – Κατσής, Μαμμίδης, Αντωνίου, Στυλιανού – Τσιμοντζί, Φελισιέν – Σεμέδο (83’ Χριστοφόρου), Στρέλκοβς (57’ Ποσίνκοβιτς), Στογιάνοφ (73’ Ιακώβου) – Ανδρέου.
ΕΡΜΗΣ (4-2-3-1): Στυλιανού – Χριστόφ, Πίνα, Χριστοφή, ντε Βράις – Αρτάμπε (84’ Γκραντέν), Μπάουβμαν (81’ Μαϊσουράτζε) – Κότο (85’ Φροξυλιάς), Μαρτίνιουκ, ντε Μέλο – Μασίνουα.

Κάρλος Κορμπεράν: «Θέλαμε να πάρουμε τη νίκη μετά από ένα άσχημο αποτέλεσμα. Παίξαμε με ένα αντίπαλο που έχει ελπίδες για να σωθεί. Παίζουν με νεαρούς και συνεχώς προσπαθούν. Ήρθαμε με ξεκάθαρο στόχο τη νίκη και τώρα έχουμε δύο ακόμα τελικούς για να μπούμε στην 6άδα. Πιστεύουμε στους παίκτες μας που έχουν αποδείξει ότι μπορούν να τα καταφέρουν».

Δημήτρης Δημητρίου: «Συγχαρητήρια στον Ερμή. Φάνηκε στο παιχνίδι η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Το αποτέλεσμα είναι δίκαιο. Τα παιδιά είναι οι ήρωες μου. Είναι συγκλονιστικοί, γιατί σε κάθε παιχνίδι είναι πειθαρχημένοι».

reporter

Σχετικά νέα

X
Translate »