Breaking News

Πολιτιστικά

Ερευνητικό Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού δημιουργείται στη Λάρνακα

Ερευνητικό Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού δημιουργείται στη Λάρνακα μετά τη δημιουργία του Ερευνητικού Κέντρου Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών και Δήμου Λάρνακας, τα εγκαίνια του οποίου τελέστηκαν χθες από τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Πρόδρομο Προδρόμου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «το Ερευνητικό Κέντρο συστεγάζεται στον πρώτο όροφο της Πρώην Οθωμανικής Τράπεζας μαζί με το Ίδρυμα «Φοίβου Σταυρίδη – Αρχεία Λάρνακας», ενώ σύντομα θα μεταφερθεί και το Ιστορικό Αρχείο Δήμου Λάρνακας, με απώτερο σκοπό τη συγκέντρωση, στον ίδιο χώρο, ενός ολοκληρωμένου Ερευνητικού Κέντρου Ιστορίας και Πολιτισμού».

Προστίθεται ότι η ενέργεια αυτή αποτελεί την υλοποίηση ενός οράματος και την επίτευξη ενός στόχου του Δήμου Λάρνακας, όσο  και του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών (ΓΤΠ) για την καλύτερη, ευκολότερη, αλλά και πιο πρακτική εξυπηρέτηση τόσο των Δημοτών της Λάρνακας, όσο και όλων των πολιτών της Κύπρου.

«Αυτό επισφραγίστηκε με την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας, πριν μερικούς μήνες μεταξύ του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών και του Δήμου Λάρνακας, σηματοδοτώντας έτσι ένα κορυφαίο βήμα προς την περαιτέρω υλοποίηση του συγκεκριμένου οράματος», σημειώνεται.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση «το Αρχείο Εφημερίδων είναι πλέον προσβάσιμο και από το 2016 εντελώς δωρεάν μετά από Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, στα Ερευνητικά Κέντρα σε Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα. Από χθες οι Δημότες της Λάρνακας θα μπορούν να έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε εκατοντάδες χιλιάδες εφημερίδες σε ψηφιακή μορφή στην πόλη τους, αφού το Αρχείο Εφημερίδων του ΓΤΠ περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αρχεία ελληνόφωνων, αγγλόφωνων και τουρκόφωνων εφημερίδων, που εκδίδονται στην Κύπρο από το 1878».

Η έρευνα και η καινοτομία, σημειώνεται στην ανακοίνωση «αποτελούν βασικούς παράγοντες ανάπτυξης και ευημερίας σε επίπεδο περιφέρειας και κράτους. Αποτελεί αναπόσπαστο και καίριο στοιχείο της αναπτυξιακής στρατηγικής όλων των κρατών. Καθολική είναι η αναγνώριση, ότι οι επενδύσεις στην έρευνα και στην τεχνολογική ανάπτυξη, η τόνωση της καινοτομίας και η μεταφορά γνώσης, αποτελούν βασικές παραμέτρους για αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην παγκοσμιοποιημένη οικονομία του σήμερα».

Ο Δήμαρχος και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας «εκφράζουν δημοσίως τις θερμές τους ευχαριστίες προς την Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών Σόφη Μιχαηλίδου για τη συμβολή της στην προσπάθεια» του Δήμου να καταστήσουν την έρευνα και την καινοτομία βασικούς παράγοντες ανάπτυξης.

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »