Εκπαίδευση

Εργαστήρι για εκπαιδευτικούς:Το Θεατρικό Παιχνίδι ως Μέσο Διδασκαλίας

Εργαστήρι με θέμα: Το Θεατρικό Παιχνίδι ως Μέσο Διδασκαλίας των Σχολικών Μαθημάτων

15 και 22 Νοεμβρίου, 2017 στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας για Παιδιά και Νέους, Επαρχίας Λάρνακας

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία μέσω της βιωματικής μάθησης και εμπειρίας να γνωρίσουν αρχικά τον κόσμο του Θεατρικού Παιχνιδιού: τον ορισμό των οδηγιών του, τον τρόπο διεξαγωγής του, τη διαδραστική του δράση, τη συμμετοχή μαθητών και καθηγητών στο μαζί και όχι στο απέναντι, τους αόρατους και απώτερους σκοπούς ενός Παιχνιδιού, τη μαγεία του και τέλος τη μεταβολή και μετατροπή  του έναντι στο εκάστοτε Παρόν.

Στη συνέχεια προτείνει μετατροπές του κόσμου αυτού ώστε να λειτουργήσει ως ένα δημιουργικό μέσο Διδασκαλίας των σχολικών μαθημάτων.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και πραγματοποιείται σε δύο μέρη. Και στα δύο μέρη θα εξεταστούν τα Θεατρικά Παιχνίδια (μέσω της βιωματικής Μάθησης) και στη συνέχεια, μετά το πέρας των παιχνιδιών, θα παρουσιαστούν και θα συζητηθούν  ορισμένες ιδέες μετατροπής των παιχνιδιών ως μέσο διδασκαλίας. Στο δεύτερο μέρος του εργαστηρίου, θα ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να παρουσιάσουν με βάση όσα έχουν ειπωθεί τις δικές τους μετατροπές.

Παρακαλούνται οι συμμετέχοντες να προσέλθουν με άνετα ρούχα.

Άλλωστε…

ποιος είπε ότι το Παιχνίδι δεν είναι Μάθημα;!

Τετάρτη 15 και 22 Νοεμβρίου στο Ίδρυμα Πολιτιστικής Δημιουργίας στη Λάρνακα στις 5.00μμ-8.00μμ

Κόστος συμμετοχής: 50 ευρώ

Τηλέφωνο Επικοινωνίας: 24001502

Εμψυχώτρια: Νάγια Τ. Καρακώστα

Η Νάγια Τ. Καρακώστα γεννήθηκε στη Λάρνακα. Στην ηλικία των 17 μετακόμισε στη Θεσσαλονίκη για να σπουδάσει με 5ετη υποτροφία στο τμήμα Θεάτρου της Σχολής Καλών Τεχνών του Α.Π.Θ, όπου και αποφοίτησε με κατεύθυνση στην Υποκριτική. Έκτοτε συνεργάστηκε με την Πειραματική Σκηνή της “Τέχνης, με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Βέροιας, με το Θέατρο “Τ”, και τη Θεατρική Ομάδα “Παπαλάνγκι”(Θέατρο μέσα στις σχολικές τάξεις) ως ηθοποιός και βοηθός σκηνοθέτη και με το Mediterranean College ως διδάσκουσα και εμψυχώτρια Εκπαιδευτικού Δράματος και Θεατρικού Παιχνιδιού σε 40ωρο σεμινάριο. Τον Σεπτέμβρη του ’16 μετακόμισε στην Αθήνα όπου και συνεργάστηκε με το “Αγγέλων Βήμα” ως ηθοποιός και με την εταιρεία StarKid ως εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού. Στην Κύπρο συνεργάστηκε με τον Θεατρικό Οργανισμό Κύπρου (Θ.Ο.Κ) στα πλαίσια των “Εργαστηρίων της Τετάρτης” ως διδάσκουσα και σχεδιάστρια του εργαστηρίου “ΔΡ.ώ.ΝΤΑΣ-εντός, εκτός και επί τα αυτά-” με θέμα το Θεατρικό Παιχνίδι ως μέσο Διδασκαλίας των σχολικών μαθημάτων σε Εκπαιδευτικούς. Καθώς επίσης και ως ηθοποιός με την ομάδα «Intra Portas» σε εφηβικές παραστάσεις μέσα στις σχολικές αίθουσες με θέμα τον σχολικό εκφοβισμό. Ως ηθοποιός συμμετείχε επίσης στην ταινία “The Painful Squeezing of Everything Good” του Στέργιου Ντινόπουλου η οποία θα προβληθεί στο φεστιβάλ ταινιών του Harvard University. Παρακολούθησε εργαστήρια Υποκριτικής αλλά και Θεατρικής Συγγραφής όπως: οι «Τεχνικές Πρόβας» (Max Stafford Clark and Stella Feehily ) η «Ουδέτερη Μάσκα» (Ayse Tashkiran), «Από το κείμενο στην σκηνή» (Heinz- Uwe Haus) κ.α. Παράλληλα συνεργάζεται με διάφορες ομάδες ως διδάσκουσα και εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού σε εργαστήρια δικού της σχεδιασμού.

Σχετικά νέα

X
Translate »