Γενικά

Επτά χρόνια από την φονική έκρηξη στο Μαρί

Επτά χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την φονική έκρηξη στη Ναυτική Βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους, εν ώρα καθήκοντος, ο Αρχιπλοίαρχος, Ανδρέας Ιωαννίδης, ο Πλοίαρχος, Λάμπρος Λάμπρου, ο Ανθυπασπιστής, Κλεάνθης Κλεάνθους, ο Επικελευστής, Μιχάλης Ηρακλέους, ο Κελευστής, Αντώνης Χαραλάμπους, οι Λοχίες Σπύρος Τταντής, Βασίλης Κρόκος, Γιώργος Γιακουμής, Παναγιώτης Θεοφίλου, Αδάμος Αδάμου, οι στρατιώτες Μίλτος και Χρίστος Χριστοφόρου και ο Υπαστυνόμος, Ανδρέας Παπαδόπουλος.

Η έκρηξη προκάλεσε και σοβαρές ζημιές στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Βασιλικού, με συνακόλουθες επιπτώσεις στην οικονομία του τόπου.

Στις 8:30 θα τελεστεί τρισάγιο στο εκκλησάκι, που ανεγέρθηκε στο χώρο της έκρηξης, στη Ναυτική Βάση, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη και του ΥΠΑΜ, Σάββα Αγγελίδη.

Στις 20.00 το βράδυ, εξάλλου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα πραγματοποιήσει εκδήλωση μνήμης και τιμής στους πυροσβέστες της ΕΜΑΚ, που έχασαν τη ζωή τους, εν ώρα καθήκοντος, στο αμφιθέατρο του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκλινης στη Λάρνακα.

Κόμματα με ανακοινώσεις αποτίουν φόρο τιμής στους 13 ήρωες.

Πηγή: Sigmalive

Σχετικά νέα

X
Translate »