ΑΕΚ

Επιστροφή στην κορυφή με ιστορικό επίτευγμα!

Η ΑΕΚ πέτυχε την 5η της σερί νίκη, παρέμεινε στην κορυφή και έγραψε ιστορία.
Η ομάδα του Ιμανόλ Ιντιακέθ κέρδισε με 4-1 την Ανόρθωση και έφτασε τους 15 βαθμούς, ξεπερνώντας ξανά την ΑΕΛ στον βαθμολογικό πίνακα. Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η ομάδα της ΑΕΚ καταφέρνει να πετύχει το 5Χ3 στις πρώτες πέντε αγωνιστικές.
Σκόρερ για την ομάδα της ΑΕΚ οι Τρισκόφσκι (16’), Μουρίγιο (38’),Μπόγιεβιτς (69’) και Λαρένα (87’) ενώ για την Ανόρθωση μείωσε σε 3-1 ο Καμπρέρα στο 79’

Η Ανόρθωση επηρεάστηκε από την αυστηρή αποβολή του Σιβού στο 11ο λεπτό και δέχθηκε την πρώτη της ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, μένοντας στους 6 βαθμούς και στο -9 από την κορυφή

Μόλις στο 11ο λεπτό οι ισορροπίες του παιχνιδιού άλλαξαν, αφού ο Σιβού αποβλήθηκε από τον Δημήτρη Μασία. Η δεύτερη κίτρινη κάρτα ήταν πολύ αυστηρή από τον διαιτητή, καθώς ο Σιβού βρήκε μπάλα και στη συνέχεια μάζεψε τα πόδια του. Από εκείνο το σημείο και μετά, η ΑΕΚ ήταν καλύτερη και στο 16’ βρήκε τον δρόμο προς τα δίκτυα με τον Τρισκόφσκι να πλασάρει εύστοχα τον Κόπριβετς. Η ομάδα του Ιντιακέθ συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και στο 38’ πέτυχε το 2-0 με τον Μουρίγιο και πλέον έγιναν πολύ εύκολα τα πράγματα για την ΑΕΚ. Ο Κόπριβετς είχε ευθύνη στο γκολ, αφού το πλασέ του Ισπανού ήταν αδύναμο και δεν μπόρεσε να μπλοκάρει σταθερά με αποτέλεσμα η μπάλα να καταλήξει στα δίκτυα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ ήταν κυρίαρχη, με την Ανόρθωση να μην μπορεί να αντιδράσει. Στο 69’ ο Μπόγιεβιτς με σουτ έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίκτυα, κάνοντας το 3-0. Στο 78’ ο Καμπρέρα μείωσε σε 3-1 με ωραίο σουτ εκτός περιοχής, ενώ ο Λαρένα με όμορφο γκολ διαμόρφωσε το τελικό 4-1
ΑΕΚ: Μίνιο, Μοϊσόφ, Λαρένα, Ορτίθ, Άλβες, Τομάς, Τέτε (Χαραλαμπίδης), Τρισκόφσκι(30’ Ακοράν), Μουρίγιο, Γκαρίδο, Λαμπάν (46’ Μπόγιεβιτς)
Ανόρθωση: Κόπριβετς, Καλντερόν, Βίκτορ, Γκάμπριελ, Γκιγέρμε, Οικονομίδης, Σιβού, Πελέ, Ράγιος(46’ Ρέινα), Ίσμα, Κολούνγκα (67’ Καμπρέρα)

 

 

Iντιακέθ:”Η κόκκινη ήταν σημαντική για την έκβαση του αγώνα” 

Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Ιμανόλ Ιντιακέθ έμεινε ικανοποιημένος από την ομάδα του και τόνισε οτι η κόκκινη ήταν σημαντική για την έκβαση του αγώνα.

Οι δηλώσεις του:

“Για εμάς ξεκινήσαμε πολύ καλά το παιχνίδι, προσπαθήσαμε να επιτεθούμε από τις δύο πλευρές. Η κόκκινη κάρτα ήταν σημαντική για την έκβαση του αγώνα, δημιουργήσαμε αρκετές ευκαιρίες, είχαμε γενικά πολύ καλή παρουσία. Είναι σημαντική νίκη, όμως βλέπουμε βήμα-βήμα το πρωτάθλημα. Όσον αφορά στο β’ ημίχρονο δεν θέλαμε να δώσουμε χώρους και ευκαιρίες. Είμαστε στον δρόμο όσον αφορά αυτά που θέλω να μεταδώσω στην ομάδα κάποιες λεπτομέρειες. Είναι αδύνατο να είσαι τέλειος, πρέπει να προσπαθούμε περισσότερο στο β’ ημίχρονο”.

– See more at: http://www.sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »