Δελτία Τύπου

Επιμόρφωση εργαζομένων τουριστικής βιομηχανίας από την ΕΤΑΠ

Επιτόπια επιμόρφωση εργαζομένων τουριστικής βιομηχανίας σε σημεία ενδιαφέροντος στη Λάρνακα

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας διοργανώνει την ετήσια εκπαιδευτική ξενάγηση για το προσωπικό των ξενοδοχείων της Λάρνακας, τους εγχώριους ταξιδιωτικούς πράκτορες και άλλους εργαζόμενους στην τουριστική βιομηχανία. Η εκδρομή με την ονομασία “Get to know our charming region” θα πραγματοποιηθεί με τη συνοδεία αδειούχου ξεναγού, την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 μεταξύ των ωρών 8:45-14:15.

Στόχος της εκδρομής είναι η επιμόρφωση του προσωπικού που εργάζεται στην τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία της Λάρνακας και κυρίως των ατόμων που έρχονται σε επαφή με τους τουρίστες, για τα διάφορα σημεία ενδιαφέροντος της Περιφέρειας έτσι ώστε να μπορούν να προωθούν σωστά και κατάλληλα τη Λάρνακα στους ξένους επισκέπτες.

Το υπό αναφορά πρόγραμμα πραγματοποιείται κάθε χρόνο σε διαφορετικές κάθε φορά περιοχές της πόλης και επαρχίας. Φέτος, η ξενάγηση περιλαμβάνει πτηνοπαρατήρηση στην λίμνη Βορόκληνης και πληροφόρηση από ειδικούς του Πτηνολογικού Συνδέσμου Κύπρου. Ακολουθεί ξενάγηση στο νεοσύστατο Μουσείο Μνήμης Καλαμουργικής των Λιβαδιών στο οποίο εκτίθενται τεχνουργήματα της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που συμπεριλαμβάνονται στον εθνικό κατάλογο της UNESCO. Στη συνέχεια, ο Δήμαρχος Λιβαδιών κ. Μάριος Αρμένης θα ενημερώσει για τα διάφορα σημεία ενδιαφέροντος στην περιοχή και στα νέα έργα που προγραμματίζονται.

Επόμενη επίσκεψη θα είναι στο μοναστήρι του Αγίου Μηνά στη Βάβλα, ένα κτίσμα του 15ου αιώνα, μείγμα Βυζαντινού και Γοτθικού ρυθμού. Οι συμμετέχοντες στη συνέχεια θα εμπλακούν στην εμπειρική δραστηριότητα «Μελισσοκόμος για μια μέρα» που διοργανώνεται στη Βάβλα από την εταιρεία G.S Ecophysis. Αφού φορέσουν τις προστατευτικές στολές του μελισσοκόμου, οι παρευρισκόμενοι θα παρακολουθήσουν τη διαδικασία συλλογής πλαισίων μελιού καθώς και την εξαγωγή του στο εμφιαλωτήριο της Βάβλας. Ακολουθεί γευσιγνωσία μελιού και πεζοπορία στη φύση με την καθοδήγηση της βιολόγου Γεωργίας Σώσειλου η οποία διοργανώνει την εν λόγω δραστηριότητα. Η εκδρομή θα ολοκληρωθεί με πικνίκ στην ύπαιθρο της ορεινής Λάρνακας.

Οι ενδιαφερόμενοι που εργάζονται στην τουριστική βιομηχανία και θα ήθελαν να συμμετάσχουν στην υπό αναφορά εκπαιδευτική εκδρομή παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας στο τηλ. 24657070.

Σχετικά νέα

X
Translate »