Γενικά

Επιμένουν να οδηγούν χωρίς κράνος οι μοτοσυκλετιστές

Ανησυχητικά, ως προς τη συμμόρφωση των μοτοσικλετιστών με τους κανόνες ασφαλείας χρήσης των δίκυκλών τους, ήταν τα αποτελέσματα της παγκύπριας εκστρατείας ελέγχου μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, που πραγματοποίησε η Αστυνομία, την περασμένη εβδομάδα.
Σχεδόν οι μισοί μοτοσικλετιστές που ελέγχθηκαν, δεν έφεραν προστατευτικό κράνος, ενώ αρκετοί ήταν αυτοί, που τα οχήματά τους δεν έφεραν φώτα πορείας.
Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας πραγματοποιήθηκαν συνολικά 199 έλεγχοι μοτοποδηλάτων και μοτοσικλετών, από τους οποίους προέκυψαν 271 καταγγελίες για διάφορα αδικήματα.
Συγκεκριμένα, 99 πρόσωπα καταγγέλθηκαν λόγω του ότι δεν έφεραν προστατευτικό κράνος, ενώ πραγματοποιήθηκαν άλλες 23 καταγγελίες αφορούν τα φώτα πορείας των δίκυκλων. Καταγγέλθηκαν επίσης 23 πρόσωπα που εντοπίστηκαν να οδηγούν χωρίς να είναι κάτοχοι άδειας οδηγού και άλλοι 26 οδηγοί, οι οποίοι οδηγούσαν χωρίς να καλύπτονται από ασφάλεια.
Αυτή ήταν η δεύτερη παγκύπρια εκστρατεία ελέγχου μοτοσικλετών και μοτοποδηλάτων, της Αστυνομίας Κύπρου για την φετινή χρονιά.
Διήρκησε από τις 3 μέχρι και τις 9 Ιουλίου και εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της Αστυνομίας για πρόληψη των σοβαρών και θανατηφόρων τροχαίων συγκρούσεων, αλλά και για εμπέδωση της ορθής οδικής συνείδησης στους οδηγούς.
reporter

Σχετικά νέα

X
Translate »