Όμορφα της Πόλης

Μαθητές της Τεχνικής Σχολής Αγίου Λαζάρου Λάρνακας επισκέφτηκαν γηροκομείο και χάρισαν ζεστασιά και χαρά σε ηλικιωμένους

Η εκπαίδευση αποτελεί στην ουσία και στην πράξη όχι μόνο μια βασική λειτουργία της κοινωνίας, αλλά επίσης και το μέσο με το οποίο αυτή δημιουργεί και ανανεώνει τις προϋποθέσεις ύπαρξής της. Το σχολείο οφείλει να αλληλεπιδρά με την κοινωνία και να μη μένει αποκομμένο  από αυτή. Επομένως, οι εκπαιδευτικές επισκέψεις δεν περιορίζονται μόνο σε αρχαιολογικούς χώρους, μουσεία,  ιστορικά μνημεία, δημόσια έργα αλλά επεκτείνονται σε όλες τις κοινωνικές δομές που συντελούν στην εύρυθμη λειτουργία της τοπικής κοινωνίας.

Στο πλαίσιο, λοιπόν, του ενδοσχολικού στόχου για τον Εθελοντισμό και των δραστηριοτήτων προσφοράς υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο, η Τεχνική Σχολή Αγίου Λαζάρου πραγματοποίησε πρόσφατα μια αλλιώτικη επίσκεψη. Οι μαθητές του Κλάδου Κομμωτικής μαζί με τις Εκπαιδεύτριές τους, κ. Κούλα Στυλιανού και κ. Μαρία Παρασκευά, καθώς και οι μαθητές της Θεωρητικής Κατεύθυνσης Α΄ έτους της ειδικότητας Μηχανικής Οχημάτων και της ειδικότητας, Αρχιτεκτονικής-Πολιτικής Μηχανικής, συνοδευόμενοι από τον Βοηθό Διευθυντή της Σχολής κ. Βάσο Κκουντή, επισκέφθηκαν, την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2017, τον Οίκο Ευγηρίας Αγίου Λαζάρου, προσφέροντας υπηρεσίες κομμωτικής, ευεξία και χαρά στους ηλικιωμένους.

Οι μαθητές μας ζέσταναν τους παγωμένους διαδρόμους του γηροκομείου με χαρά και νεανικό ενθουσιασμό, ομορφαίνοντας με την τέχνη και τα χαμόγελά τους τη ζωή των ηλικιωμένων που είχαν ανάγκη από ζεστασιά και ένιωσαν την αίσθηση πως κάποιος τους σκέφτεται και τους φροντίζει. Μετέτρεψαν τη μελαγχολία και τη μοναξιά των ηλικιωμένων σε καλή διάθεση, ξεκλειδώνοντας με την τέχνη τους τις κλειδαμπαρωμένες ψυχές τους. Με όπλα την πηγαία τους ενέργεια και την επιθυμία τους να προσφέρουν απέδειξαν ότι η κομμωτική, και γενικά ο καλλωπισμός, δεν αποσκοπεί μόνο στη φιλαρέσκεια και στη ματαιοδοξία της εξωτερικής ομορφιάς, αλλά έχει και βαθύτερες προεκτάσεις στη βελτίωση της ψυχικής υγείας του ατόμου. Οι ηλικιωμένοι αφέθηκαν στα χέρια των μαθητών μας να τους περιποιηθούν νιώθοντας ότι εξακολουθούν να είναι αγαπητοί από την κοινωνία.

Η κοινωνική αυτή επίσκεψη, λοιπόν, είχε ως αποτέλεσμα την ενεργοποίηση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών μας μέσω της ανιδιοτελούς και εκούσιας προσφοράς υπηρεσιών προς το κοινωνικό σύνολο. Η προσφορά αυτή μπορεί, αναμφίβολα, να λειτουργήσει ως μέσο προώθησης αξιών και αρετών, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη και η κοινωνική ευαισθησία, ενώ ταυτόχρονα συμβάλλει και στη βαθύτερη καλλιέργεια εθελοντικής συνείδησης.

Σχετικά νέα

X
Translate »