Δελτία Τύπου

Επίσημο Δελτίου Τύπου για την Πάνδημη Συγκέντρωση

Με αφορμή τη λήξη του Διατάγματος Μετακίνησης των Εγκαταστάσεων Πετρελαιοειδών από το Παραλιακό Μέτωπο της Λάρνακας την 1Μαρτίου 2018, ο Δήμος Λάρνακας προσκάλεσε το Κοινό σε Πάνδημη Συγκέντρωση.

 Η Συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018 στις 6.00μ.μ., στο Δημοτικό Θέατρο Λάρνακας, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας και μετά από ενημέρωση της Επιτροπής Ανάπτυξης Πόλης και Επαρχίας Λάρνακας.

Σκοπό είχε την ενημέρωση και τον καθορισμό ενεργειών που αφορούν την πιο πάνω μετακίνηση, αλλά και τη μετακίνηση των Εγκαταστάσεων Υγραερίου.

Η Συγκέντρωση αυτή αποτέλεσε την αρχή περαιτέρω μαζικών ενεργειών που ακολουθήσουν για την ασφάλεια, υγεία και ανάπτυξη της Λάρνακας. Στα πλαίσια της Συγκέντρωσης, οι παρευρισκόμενοι εξέφρασαν  και  διατύπωσαν απόψεις καθώς και ερωτήματα τα οποία καταγράφηκαν και λήφθηκαν υπόψη για τις μετέπειτα ενέργειες του Δήμου.

Κατά τη Συγκέντρωση οι Δήμαρχοι  Λάρνακας και Λιβαδιών, καλωσόρισαν το Κοινό και στη συνέχεια Υπηρεσιακοί Λειτουργοί του Δήμου Λάρνακας παρουσίασαν τους κινδύνους και τις επιπτώσεις σε περίπτωση ατυχήματος στις Εγκαταστάσεις, καθώς και τις προεκτάσεις της μόλυνσης του περιβάλλοντος και τις επιπτώσεις στην υγεία. Στη συνέχεια παρουσιάστηκε το ιστορικό των εναργειών, χρονολογικά, από μέρους του Δήμου και του Κράτους.

Είναι γεγονός ότι οι Εταιρείες συνεχίζουν να κατέχουν ή και να χρησιμοποιούν χώρους εγκατάστασης και αποθήκευσης πετρελαιοειδών και υγραερίου ή και εξακολουθούν να διατηρούν τις εν λόγω εγκαταστάσεις, παρά τις πρόνοιες του σχετικού Διατάγματος. Μέχρι σήμερα δεν έγιναν οι απαραίτητες ενέργειες από τα εμπλεκόμενα Τμήματα και Φορείς, με αποτέλεσμα οι Εταιρείες να μη έχουν συμμορφωθεί με το πιο πάνω Διάταγμα για τη μετακίνηση των Εγκαταστάσεων τους. Κατά κοινή ομολογία, η παραμονή αλλά και η συνέχιση των εργασιών επιβαρύνει και θέτει σε κίνδυνο καθημερινά την ασφάλεια και την υγεία των Δημοτών.

Εν κατακλείδι ο Δήμαρχος Λάρνακας δήλωσε ότι: «…μόλις πραγματοποιήθηκε το πρώτο βήμα, που ήταν η ενημέρωση των Δημοτών. Στη συνεχεία μετά την συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία προγραμματίζεται εντός του τρέχοντος μηνός και ανάλογα με τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν, θα προγραμματιστούν περαιτέρω κινητοποιήσεις για τις οποίες θα ενημερωθούν όλοι οι εμπλεκόμενοι και πρωτίστως οι Δημότες της Λάρνακας…» 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »