Αυτοκίνητο

Εξωπραγματικά αυτοκίνητα με απλησίαστες στη Γενεύη

Το νέο της υπεραυτοκίνητο αποκάλυψε η Bugatti στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το Chiron φέρει οκτάλιτρο κινητήρα με ισχύ 1500 ίππων και τελική 420 χιλιόμετρα την ώρα. Αν θέλετε να το αποκτήσετε, μπορεί να γίνει δικό σας με… 2,4 εκατομμύρια ευρώ.

Αν η τιμή σας φάνηκε τσιμπημένη, κανένα πρόβλημα, αφού υπάρχει και το νέο Centenario της Lamborghini.
.
Η επετειακή έκδοση έχει σασί από ανθρακόνημα και ισχύ 770 ίππων. Η τιμή του ανέρχεται στα 1,75 εκατομμύρια ευρώ, όμως δυστυχώς, έχουν πουληθεί και τα 40 κομμάτια που κατασκευάστηκαν.

Ο αναλυτής της IHS Τιμ Έρκχαρτ εκτιμά «πως θα δούμε μια μετακίνηση προς τα πετρελαιοκίνητα. Προς στιγμήν δεν είναι μεγάλο το εύρος της, αλλά έχει να κάνει τόσο με τη δυναμική της αγοράς όσο με την υπόθεση της Volkswagen».

Επιδίωξη των κατασκευαστών πλέον είναι η παραγωγή ελκυστικών και ισχυρών αυτοκινήτων με τις λιγότερες δυνατές εκπομπές ρύπων.

Σύμφωνα με τον Ίαν Ρόμπερτσον, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της BMW, «η παραγωγή υβριδικών κινητήρων θα αποτελέσει σημαντικό μέρος της πορείας προς χαμηλότερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα. Αν δούμε τις ρυθμιστικές αρχές στην Ευρώπη ή τις Ηνωμένες Πολιτείες ή την Κίνα, μέχρι το 2020 με 2025 θα υπάρχουν περισσότεροι υβριδικοί ή μηδενικών ρύπων κινητήρες, ώστε να πιάσουμε τους στόχους της ίδιας της βιομηχανίας».

Για τους φίλους της αυτοκίνησης και όχι μόνο, το θέαμα αυτών των super cars κόβει την ανάσα.

ΠΗΓΗ: euronews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »