Breaking News

Εκπαίδευση

Εξανεμίζονται οι ελπίδες – Η ΠΟΕΔ κάνει λόγο για πρόκληση πολέμου

Κάθε άλλο, με τα μέχρις στιγμής δεδομένα, από ομαλή θα είναι η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, καθώς ο πολυπόθητος άσπρος καπνός δεν φαίνεται να βγαίνει.
Ο Υπουργός Παιδείας έκανε χθες το απόγευμα πράξη την πρόθεση του να καλέσει εκ νέου σε διάλογο τους οργανωμένους εκπαιδευτικούς και γονείς αποστέλλοντας επιστολή- πρόσκληση συνοδευόμενη από πολυσέλιδο υπόμνημα.
Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών ξεκαθάριζαν προηγουμένως στον Υπουργό ότι η μόνη διέξοδος είναι η αναστολή των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου.
Το χθεσινό κείμενο όπως όλα δείχνουν δεν φαίνεται να τους αφήνει ικανοποιημένους. Για του λόγου το αληθές η ανάρτηση του Γ.Γ. της Π.Ο.Ε.Δ. Χάρη Χαραλάμπους στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, υπό τον τίτλο: Πως να εξευτελίσετε έναν εκπαιδευτικό.
Αυτούσια η ανάρτηση 
‘’Αν οι ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ μας αποδεχθούν την σούπερ πρόσκληση, να συμμετέχουν στην θεατρική Παράσταση που στήθηκε για την Δευτέρα το απόγευμα, από τον κρατικό θίασο “Υπουργός Παιδείας”, απλά θα συμμετέχουν στην πιο κακόγουστη και εκνευριστική θεατρική παράσταση του καλοκαιριού, “Πώς να εξευτελίσετε έναν εκπαιδευτικό και την Οργάνωσή του”, εν γνώσει τους, με δωρεάν είσοδο.Οι Εκπαιδευτικές Οργανώσεις πιστεύω πως πρέπει να την ακυρώσουν αυτή την “παράσταση”. Εξάλλου Συντεχνίες που έχουν “κλείσει” με απόφαση της Κυβέρνησης δεν μπορούν να συνομιλούν μαζί της, αφού τις έχουν ήδη καταργήσει παράνομα’’.
Η επιστολή του Υπουργού Παιδείας, τονίζει χαρακτηριστικά ο Γ.Γ. της Π.Ο.Ε.Δ, με κάλυψη του Προεδρικού, δυστυχώς δεν είναι πρόσκληση διαλόγου, αλλά πρόσκληση “πολέμου” και καλεί όλους να παρευρεθούν στην ήδη προγραμματισμένη εκδήλωση διαμαρτυρίας το απόγευμα της 28ης Αυγούστου, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών και ακολούθως στο Προεδρικό Μέγαρο.
Πάντως οι εκπαιδευτικές οργανώσεις επισήμαναν ότι θα μελετήσουν προσεκτικά την προσεχή Δεύτερα τα πολυσέλιδα έγγραφα που τους απέστειλε ηλεκτρονικά ο Κώστας Χαμπιαούρης. Ακολούθως οι τρεις Εκπαιδευτικές Οργανώσεις Ο.Ε.Λ.Μ.Ε.Κ., Π.Ο.Ε.Δ και Ο.Λ.Τ.Ε.Κ. θα συντονιστούν με το πιθανότερο σενάριο να δώσουν στον Υπουργό Παιδείας κοινή απάντηση .
Γρίφος παραμένει εάν θα αποδεχτούν την πρόσκληση του Υπουργό για διάλογο την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη.

Σχετικά νέα

X
Translate »