Όμορφα της Πόλης

Λάρνακα: Εντυπωσιακή άσκηση πυρόσβεσης σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις (εικόνες)

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε μεγάλη άσκηση πυρόσβεσης που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Λάρνακα στο πλαίσιο της Εβδομάδας Πυρασφάλειας. Το σενάριο προέβλεπε έκρηξη μεγάλης πυρκαγιάς στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της εταιρείας ΕΚΟ στο δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας.

Σε λιγότερο από δέκα λεπτά τρία πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό Λάρνακας και Ορόκλινης ανταποκρίθηκαν στο σενάριο της άσκησης, καθώς ξέσπασαν «φωτιές σε δύο πετρελαιοδεξαμενές».

Μέχρι να καταφθάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα το προσωπικό της ιδιωτικής εταιρείας πετρελαιοειδών, έθεσε σε λειτουργία το αυτόματο σύστημα πυρόσβεσης των εγκαταστάσεων.

Στη σκηνή κατέφτασαν επίσης υπηρεσιακά οχήματα με δεκάδες πυροσβέστες.

Δύο από τα οχήματα ασχολήθηκαν με την κατάσβεση της πυρκαγιάς, ενώ το τρίτο όχημα έριχνε νερό προληπτικά στις γύρω πετρελαιοδεξαμενές.

Χρησιμοποιήθηκε επίσης με επιτυχία εκτοξευτήρας νερού (κανονάκι), το οποίο έκανε στοχευμένες ρίψεις νερού από απόσταση περίπου 200 μέτρων.

Πριν από την άσκηση ήχησαν σε χαμηλή ένταση οι σειρήνες στην περιοχή των διυλιστηρίων. Υπενθυμίζεται ότι η Πυροσβεστική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για τις σειρήνες προκειμένου να μην προκληθεί πανικός στο κοινό.

Σε δηλώσεις του στο philenews ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Μάρκος Τράγκολας εξέφρασε ικανοποίηση για το βαθμό ετοιμότητας των πυροσβεστών της Λάρνακας σε τυχόν επεισόδιο στην περιοχή των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων, απευχόμενος ταυτόχρονα αυτό το σενάριο να υπάρξει στην πραγματικότητα.

Πηγή: philenews.com

Σχετικά νέα

X
Translate »