Όμορφα της Πόλης

Εντυπωσιακά τα σχέδια ανάπλασης του Δημοτικού κήπου Λάρνακας

Οι κατασκευαστικές εργασίες για πλήρη ανάπλαση κι εξωραϊσμό του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας ξεκίνησαν πρόσφατα και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς.
Αλλάζει ριζικά όψη ο χώρος όπου φιλοξενείτο τις τελευταίες δεκαετίες ο Δημοτικός Κήπος της Λάρνακας, δίπλα από το δημοτικό θέατρο και την δημοτική βιβλιοθήκη. Με τις εργασίες ανάπλασης που θα γίνουν, θα μετατραπεί σε έναν σύγχρονο πνεύμονα πρασίνου, ο οποίος, εκτός των άλλων, θα διαθέτει όλες τις κατάλληλες προσβάσεις για τα άτομα με ειδικές ανάγκες (ΑμεΑ). Ένα έργο που λείπει από τη Λάρνακα.
Οι κατασκευαστικές εργασίες για πλήρη ανάπλαση κι εξωραϊσμό του Δημοτικού Κήπου Λάρνακας ξεκίνησαν πρόσφατα και συνεχίζονται με γοργούς ρυθμούς. Μεταξύ άλλων, θα κατασκευαστούν νέοι πεζόδρομοι, πλατειακοί χώροι, θα εγκατασταθεί σύγχρονος αστικός εξοπλισμός και φωτισμός, θα γίνουν δενδροφυτεύσεις, ενώ θα λειτουργήσουν καφετέρια και χώροι υγιεινής. Σκοπός του έργου είναι η αισθητική και περιβαλλοντική αναβάθμιση του αστικού κέντρου της πόλης και η βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων.

Με την κατασκευή του νέου κήπου οι κάτοικοι της Λάρνακας και οι επισκέπτες θα μπορούν να περάσουν ξέγνοιαστα την ώρα τους μέσα σ’ έναν σύγχρονο πνεύμονα πρασίνου και κοινωνικής συνεύρεσης σε ένα από τα πιο κεντρικά σημεία της πόλης. Το κόστος υπολογίζεται να ξεπεράσει το ένα εκατομμύριο ευρώ (συγκεκριμένα εκτιμάται γύρω στο 1 εκατ. 200 χιλιάδες), συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Υπενθυμίζουμε ότι το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο του συνολικού κονδυλίου των 18 εκατομμυρίων ευρώ που έχει εξασφαλίσει ο Δήμος Λάρνακας για την προγραμματική περίοδο 2014 – 2020. Οι κατασκευαστικές εργασίες αναμένεται ότι θα διαρκέσουν περίπου 14 μήνες, οπόταν, εφόσον όλα πάνε κατ’ ευχήν, ο νέος Δημοτικός Κήπος της Λάρνακας θα ανοίξει τις πύλες του για το κοινό αρχές του 2019.
Τα σχέδια αισθητικής και περιβαλλοντικής αναβάθμισης του περιβάλλοντα χώρου, που καλύπτει τη δημοτική βιβλιοθήκη και το θέατρο, είναι ομολογουμένως εντυπωσιακά.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα ολοκληρωμένο…λίφτινγκ που θα επιχειρηθεί στον Δημοτικό Κήπο, συμπεριλαμβανομένου της νέας επιβλητικής εισόδου που θα κατασκευαστεί από την πλευρά της λεωφόρου Γρηγόρη Αυξεντίου και της αντικατάστασης του περιτοιχίσματος. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Λάρνακας, καθ’ όλη τη διάρκεια των κατασκευαστικών έργων ο χώρος του Δημοτικού Κήπου θα παραμείνει κλειστός για το κοινό για λόγους ασφαλείας.

Να σημειωθεί ότι η ανάπλαση του Δημοτικού Κήπου είναι το πρώτο έργο που έχει «ωριμάσει» και ξεκίνησε η υλοποίησή του με τη συγχρηματοδότηση του από τα ταμεία της ΕΕ. Από τα ίδια ταμεία αναμένεται να υλοποιηθεί η ανέγερση της νέας δημοτικής αγοράς στην οδό Ερμού, ένα έργο για το οποίο ήδη έχουν προκηρυχθεί οι προσφορές (θα κοστίσει 6,2 εκατ.), η ανάπλαση του Τεμένους Ζουχουρί στο κέντρο της πόλης, η ανάπλαση του κοινοτικού κέντρου (προβλέπεται κονδύλι ύψους 3,5 εκατ.), η ανάπλαση της Λέσχης Κίτιον στην οδό Ζήνωνος Κιτιέως (το κτήριο κρίθηκε ετοιμόρροπο), ενώ προγραμματίζεται και η κατασκευή πεζοδρομίων στο αστικό κέντρο της πόλης για την εξυπηρέτηση ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Πηγή: politis.com

Σχετικά νέα

X
Translate »