Breaking News

ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Εντολή να φύγουν οι καταστηματάρχες από την Γρηγόρη Αυξεντίου μέχρι τέλη Οκτωβρίου

Μετά από 43 χρόνια, έλαβαν εντολή να φύγουν μέχρι το τέλος Οκτωβρίου, οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στα πρόχειρα παραπήγματα – από τότε μέχρι σήμερα- στην Γρηγόρη Αυξεντίου απέναντι από το Παγκύπριο Λύκειο. 

Μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, οι καταστηματάρχες θα πρέπει να καταλήξουν σε συμφωνία με την Υπηρεσία Διαχείρισης Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, ώστε να δρομολογηθούν οι διαδικασίες εξωραϊσμού της περιοχής.

Τα υποστατικά είναι κτισμένα μετά την τουρκική εισβολή σε τουρκοκυπριακή γη, η οποία ανήκει στο ΕΒΚΑΦ, και παραχωρήθηκαν σε πρόσφυγες για σκοπούς στέγασης μικρών βιοτεχνιών και καταστημάτων. Παρ’ όλα αυτά, η κατοχή τους θεωρείται παράνομη, διότι δεν διέπεται από οποιαδήποτε συμφωνία.

Οι κάτοχοι των υποστατικών είχαν για το θέμα συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανδρέα Βύρα και σε αρκετές περιπτώσεις επικράτησε ένταση.

Ωστόσο ο Δήμαρχος κατέστησε σαφές ότι η απαράδεκτη κατάσταση με τις τσίγκινες παράγκες θα πρέπει να διορθωθεί και ότι τα παραπήγματα θα πρέπει να κατεδαφιστούν για να πάρουν τη θέση τους άλλα σύγχρονα καταστήματα, τα οποία να συνάδουν με την εικόνα της πόλης.

Οι κάτοχοι αντέδρασαν έντονα επικαλούμενοι οικονομικές δυσκολίες αν μετακινηθούν και η Δημοτική Αρχή πρότεινε να συμφωνήσουν οι κάτοχοι των υποστατικών, απευθείας με τον Κηδεμόνα Τουρκοκυπριακών Περιουσιών, σε συμβόλαια ενοικίασης.

Ο Δήμος Λάρνακας ήδη έχει παρέμβει στον ανοικτό χώρο που υπάρχει πίσω από τα παραπήγματα, ο οποίος θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης, αναπληρώνοντας τους χώρους που απωλέσθηκαν με την έναρξη των εργασιών της νέας Δημοτικής Αγοράς.

Σχετικά νέα

X
Translate »