Δελτία Τύπου

Ενέργειες για αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Πόλης μας

Θέματα που αφορούν την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος της Λάρνακας συζητήθηκαν σε συνεδρία της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Λάρνακας που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή των νέων Μελών του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Σε δελτίο Τύπου αναφέρεται ότι «στη συνεδρία συζητήθηκαν δύο σοβαρά θέματα που απασχολούν την Εταιρεία και αφορούν την ανάγκη βελτίωσης της ποιότητας των θαλασσίων νερών και το πρόβλημα της οπτικής ρύπανσης στην πόλη και στις τουριστικές περιοχές. Λύση στο πρώτο θέμα, η οποία παρουσιάστηκε από την εταιρεία Meydan Solutions Ltd που εδρεύει στη Λάρνακα, αποτελεί η εφαρμογή μιας καινοτόμου οικολογικής μεθόδου για καθαρισμό των θαλασσίων νερών από οργανική ύλη και μικροβιολογικό φορτίο» .

Αναφορικά με το «διαχρονικό πρόβλημα της καταπολέμησης της ταμπελορύπανσης, που είναι αναμφίβολα ένας από τους κυριότερους παράγοντες πρόκλησης οπτικής ρύπανσης, ετοιμάστηκε πρόταση για ομοιόμορφη παρουσίαση πινακίδων επί των κτιρίων σε δύο πιλοτικές περιοχές. Τα σχέδια θα μελετηθούν από ειδική επιτροπή άμεσα ενώ η ΕΤΑΠ Λάρνακας ευελπιστεί ότι θα τεθούν σε εφαρμογή εντός του τρέχοντος έτους σε συνεργασία με τις Τοπικές Αρχές».

Στο δελτίο τύπου αναφέρεται ακόμα ότι «τα νέα μέλη του Δ.Σ. της ΕΤΑΠ Λάρνακας (εκπρόσωποι Τοπικών Αρχών) Δήμαρχος Λάρνακας Αντρέας Βύρας-, Δήμαρχος Λευκάρων Σοφοκλής Σοφοκλέους και Πρόεδρος του Κοινοτικού Συμβουλίου Βορόκληνης Νεόφυτος Φακοντής, αναφέρθηκαν στις κυριότερες δράσεις που προτίθενται να προβούν σχετικά με τον τουρισμό.

Θετικό κρίνεται το γεγονός ότι υπάρχει αποφασιστικότητα από πλευράς Τοπικών Αρχών να βελτιώσουν την εικόνα της περιοχής τους». Όσον αφορά την προβολή της Λάρνακας «οι δράσεις συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς μέσω της υλοποίησης του Σχεδίου Δράσης για το έτος, με μια σειρά στοχευμένων ενεργειών διαδικτυακού μάρκετινγκ, φιλοξενίας δημοσιογράφων, συμμετοχής στις κυριότερες εκθέσεις εξωτερικού και άλλες.

Στη συνεδρία συζητήθηκε επίσης η υλοποίηση μιας εκτεταμένης καμπάνιας προβολής στη Σουηδία σε συνεργασία με εταιρεία της Λάρνακας η οποία δραστηριοποιείται και είναι ήδη εδραιωμένη στην συγκεκριμένη αγορά». Στα πλαίσια της συνεδρίας «επιδόθηκε αναμνηστικό στα αποχωρούντα μέλη του Δ.Σ. Άλκη Μάρο και Σάββα Ξενοφώντος, με τον Πρόεδρο της ΕΤΑΠΛ Ντίνο Λευκαρίτη να εκφράζει τις ευχαριστίες του για την ενεργό συμμετοχή και προσφορά τους στα τουριστικά δρώμενα της Περιφέρειας Λάρνακας».

(ΚΥΠΕ)

Σχετικά νέα

X
Translate »