Γενικά

Εκτός προϋπολογισμού το σύστημα φωτοεπισήμανσης

Η κυβέρνηση σχεδιάζει εντός του 2019 να λειτουργήσει και πάλι στο σύστημα φωτοεπισήμανσης. Η χρηματοδότηση του θα γίνεται από τα πρόστιμα. Επιδίωξη πριν από το τέλος του χρόνου ο διαγωνισμός.

Πρόθεση της κυβέρνησης είναι να ξαναμπούν στους δρόμους κάμερες για έλεγχο ταχύτητας σύμφωνα με υπουργό Μεταφορών Μάριο Δημητριάδη.

Σύμφωνα με τους σχεδιασμούς της αν όλα πάνε καλά μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να ξεκινήσει ο διαγωνισμός ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι εργασίες εντός του 2018 για να γίνει η τοποθέτηση τους το 2019.

Αρχικά η κυβέρνηση είχε κάνει σκέψεις για εγκατάσταση του συστήματος μέσω επιχειρηματία επενδυτή και χρηματοδότηση από τα πρόστιμα, ακολούθως διαφώνησαν οι τεχνοκράτες και έγιναν σκέψεις να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό του 2018, όμως η προσπάθεια ναυάγησε λόγω του κόστους και στράφηκε και πάλι στην χρηματοδότηση μέσω των προστίμων.

Σύμφωνα πάντως με τον κύριο Δημητριάδη όπου εφαρμόστηκε το σύστημα φωτοεπισήμανσης μειώθηκαν τα τροχαία ατυχήματα.Χαρακτηριστικό παράδειγμα η λεωφόρος Γρίβα Διγενή στη Λευκωσία.

Τις επόμενες ημέρες ο κύριος Δημητριάδης θα στείλει την πρόταση του στο υπουργείο οικονομικών για τις τελικές αποφάσεις.

https://streamable.com/enhu3

Πηγή: ant1iwo.com

Σχετικά νέα

X
Translate »