Έχουμε θέμα

Εκστρατείες εθελοντών για μαθητές άπορων οικογενειών

Το Παγκύπριο Συντονιστικό Συμβούλιο Εθελοντισμού (ΠΣΣΕ) προκηρύσσει, για 3η συνεχόμενη χρονιά, την έναρξη δύο εκστρατειών που φέρουν τους τίτλους “ΟΛΑ τα παιδιά με σχολικά” και “Είσαι δάσκαλος ή καθηγητής;  Γίνε εθελοντής και βοήθησε παιδιά και νέους στο διάβασμα”.

Στόχος της πρώτης εκστρατείας είναι η συλλογή σχολικών ειδών για παιδιά απόρων οικογενειών ώστε όλα τα παιδιά να έχουν τα απαραίτητα σχολικά είδη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2017-2018. Στόχος της δεύτερης εκστρατείας είναι η προσφορά βοήθειας στο διάβασμα, σε εθελοντική βάση, σε παιδιά και νέους από άπορες οικογένειες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα Σώματα Εθελοντών σε όλες τις επαρχίες θα συλλέγουν τα σχολικά είδη από το Μάιο μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου 2017 ώστε να τα παραδώσουν στα παιδιά που έχουν ανάγκη το Σεπτέμβριο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τα σημεία συλλογής Σωμάτων Εθελοντών και τα τηλέφωνα επικοινωνίας είναι:

Λευκωσία:                  Ανδρέα Αβρααμίδη 9, διαμ. 301, Στρόβολος, τηλ. 22512602
Λεμεσός:                    1ης Απριλίου 14, Αγία Φύλα, τηλ. 25737761
Λάρνακα:                   Στυλιανού Λένα 47, Αντωνίου Κωρτ, Διαμ. 1, τηλ. 24650525
Πάφος:                       Αριστοτέλη Σάββα 46, Αναβαργός, τηλ. 26953725
Αμμόχωστος:            Πέτρου Πεσκέσιη 2, Φρέναρος, τηλ. 99124521
Κερύνεια:                    Τηλ. 97743185

Εξάλλου, τα βιβλιοπωλεία ΜΑΥΡΟΜΜΑΤΗΣ στηρίζουν την εκστρατεία του ΠΣΣΕ και διαθέτουν ειδικό χώρο στα καταστήματα τους για συλλογή σχολικών ειδών τα οποία στη συνέχεια θα παραδοθούν στο Σώμα Εθελοντών κάθε επαρχίας.

Θα συλλέγεται οτιδήποτε απαραίτητο για το σχολείο (καινούρια ή μεταχειρισμένα σε καλή όμως κατάσταση) όπως σχολικά είδη, σχολικές τσάντες, κασετίνες, τετράδια, γραφική ύλη κ.α, σχολικός ρουχισμός και παπούτσια, παραμύθια, βιβλία κτλ, εκπαιδευτικά παιχνίδια, έπιπλα και εξοπλισμός (γραφεία, καρέκλες γραφείου κ.α).

Επίσης, αν κάποιος είναι εκπαιδευτικός δημοτικής και μέσης εκπαίδευσης μπορεί να βοηθήσει στο διάβασμα, σε εθελοντική βάση, παιδιά και νέους από άπορες οικογένειες. Κάποιος που διαθέτει ιδιωτικό φροντιστήριο μπορεί να παραχωρήσει μια ή περισσότερες θέσεις σε μαθήματα που προσφέρονται από το φροντιστήριο σου σε παιδιά και νέους που έχουν ανάγκη και θα παραπεμφθούν κοντά σου από το Σώμα Εθελοντών

Σχετικά νέα

X
Translate »