Τεχνολογία

Εκστρατεία από το Υπ. Επικοινωνιών για ψηφιακή τεχνολογία

Εκστρατεία ενημέρωσης για τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών που θα διαρκέσει έως το Δεκέμβριο με κεντρικό σύνθημα «Συνδέσου ψηφιακά, εύκολα και απλά» αρχίζει στο τέλος της εβδομάδας το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων.
Όπως αναφέρεται σε δελτίο Τύπου του Τμήματος Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών του Υπουργείου, στόχος της εκστρατείας, που είναι η πρώτη, είναι η ανάδειξη του οφέλους από τη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών για την ανάπτυξη της κυπριακής κοινωνίας.
Περαιτέρω η εκστρατεία στοχεύει στην οικοδόμηση της εμπιστοσύνης στη χρήση των ψηφιακών τεχνολογιών, την ανάπτυξη της ψηφιακής κουλτούρας, τη μείωση του ψηφιακού αναλφαβητισμού και την προβολή υπηρεσιών ηλεκτρονικής διακυβέρνησης.
Όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, η εκστρατεία συμπίπτει με μια περίοδο κατά την οποία η πολιτεία αυξάνει τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρονται από το κράτος για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, στις οποίες περιλαμβάνεται η Διαδικτυακή Πύλη «Αριάδνη» που διαρκώς αναπτύσσεται για να προσφέρει επιπρόσθετες υπηρεσίες.
Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας, θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες προβολής, δημοσιογραφικές συναντήσεις και εκδηλώσεις για διάλογο με τους πολίτες και προβολή των δημοσίων ηλεκτρονικών υπηρεσιών που ενδιαφέρουν μαζικά το κοινό. Τα μηνύματα της εκστρατείας θα διαχυθούν στα ΜΜΕ μέσω ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σποτ, καθώς και με ενημερωτικά δελτία και ανακοινώσεις.
H ενημέρωση θα διεξάγεται μέσω της ειδικής ιστοσελίδας της εκστρατείας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ecyprus.gov.cy καθώς και από τα social media @ecyprusnow
Την Παρασκευή θα οργανωθεί δημοσιογραφική διάσκεψη για την έναρξη της εκστρατείας, με τη συμμετοχή του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριου Δημητριάδη.
Πηγή : sigmalive.com

Σχετικά νέα

X
Translate »