Εκπαίδευση

Εκπαιδευτικοί – Υπ. Παιδείας: Κρίσιμες μέρες για την Παιδεία

Δυσοίωνα τα μηνύματα για το πρώτο κουδούνι.

Το χάσμα υπουργείου παιδείας και εκπαιδευτικών οργανώσεων παραμένει, με τον χρόνο να κυλά αντίστροφά.

Μέχρι την Παρασκευή, η επιστολή-πρόσκληση Χαμπιαούρη, προς τους εκπαιδευτικούς θα βρίσκεται στα χέρια τους με το υπουργείο παιδείας να ελπίζει σε νέες συναντήσεις την ερχόμενη βδομάδα.

Καλά ενημερωμένη πηγή του υπουργείου παιδείας ανέφερε στον Alpha οτι η επιστολή – πρόσκληση δεν θα διαφέρει επι της ουσίας, από την προηγούμενη και θα καλεί τους εκπαιδευτικούς να συζητήσουν για τις τέσσερις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου που στόχο έχουν τον εξορθολογισμό του συστήματος καθώς και την αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης.

Ωστόσο τις προτάσεις του υπουργικού συμβουλίου οι εκπαιδευτικές οργανώσεις παρουσιάζονται ανένδοτες να τις συζητήσουν με την κατάσταση να οδηγείται στα άκρα, λίγο πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Αντίστοιχα ούτε απο πλευράς υπουργείου παιδείας φαίνεται να υπάρχει η πρόθεση να αποσυρθεί η οποιαδήποτε απόφαση του υπουργικού.

Υπουργείο Παιδείας

“Γνωρίζουμε οτι θα είναι μεγάλη υποχώρηση απο πλευράς των εκπαιδευτικών να συζητήσουν τις τέσσερις προτάσεις”

Την ίδια ώρα, πληροφορίες του Alpha θέλουν την εκπαιδευτική υπηρεσία να έχει ήδη προειδοποιήσει το υπουργείο Παιδείας για ενδεχόμενες αλλαγές που μπορεί να προκύψουν μέσα απο τον διαλόγο στα θέματα στελέχωσης.

Ο πρόεδρος της επιτροπής της εκπαιδευτικής υπηρεσίας μιλώντας στον Alpha ανέφερε οτι εντός των ημερών θα πρέπει να ολοκληρωθεί η στελέχωση των σχολείων.

Παναγιώτης Αντωνίου – Πρόεδρος ΕΕΥ

“Σύμφωνα με τα όσα ισχύουν σήμερα, η επιτροπή κάνει οτι είναι δυνατόν η στελέχωση να ολοκληρωθεί εντός των επόμενων ημερών. Αν υπάρξουν ευρύτερες αλλαγές θα χρειαστούμε χρόνο. Η εκπαιδευτική υπηρεσία είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει όλα τα δεδομένα”

Τις εξελίξεις παρακολουθούν στενά και οι οργανωμένοι γονείς οι οποίοι βλέπουν με θετικό μάτι την επανέναρξη του διαλόγου.

Κυριάκος Νικηφόρου – Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης

“Πρέπει να γίνει κατανοητό από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις οτι πρέπει να αποσύρουν μετρα τα οποία τιμωρούν τους μαθητές με αυτά τα οποία προτείνουν στο τραπέζι του διαλόγου. Εάν ο διάλογος καταλήξει αρνητικά και θα υπάρξουν απεργιακά μέτρα θα συνεδριάσουμε και θα πάρουμε και εμείς τις δικές μας αποφάσεις με όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.”

Παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται και ο διάλογος μεταξύ οργανωμένων γονιών και υπουργείου παιδείας με τους γονείς να έχουν ήδη καταθέσει τις απόψεις τους.

Πηγή: alphanews.live

Σχετικά νέα

X
Translate »