Εκπαίδευση

Εκπαιδευτικές οργανώσεις ζητούν διάλογο με τον Υπουργό Οικονομικών

Επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη για τις πρόνοιες της Συμφωνίας Πλαίσιο, στην οποία περιλαμβάνονται συγκεκριμένα αιτήματα των εκπαιδευτικών οργανώσεών, απέστειλαν οι ΟΕΛΜΕΚ, ΠΟΕΔ και ΟΛΤΕΚ, με την οποία ζητούν να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατό ο διάλογος.

Στην επιστολή τους, οι εκπαιδευτικές οργανώσεις συγχαίρουν τον κ. Γεωργιάδη για τον επαναδιορισμό του στη θέση του Υπουργού Οικονομικών.

«Σας ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνετε.  Ταυτόχρονα, θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την ειλικρινή μας βούληση για στενή και εποικοδομητική συνεργασία. Όπως γνωρίζετε, στις 18 Ιανουαρίου 2018 συνομολογήσαμε Συμφωνία Πλαίσιο, στην οποία περιλαμβάνονται συγκεκριμένα αιτήματα των Οργανώσεών μας και για τα οποία υπάρχει συμφωνημένος χρονικός ορίζοντας κατάληξης του διαλόγου», σημειώνουν.

Οι εκπαιδευτικές οργανώσεις ζητούν τον Υπουργό Οικονομικών όπως ξεκινήσει ο διάλογος, το συντομότερο δυνατόν, για τη δημιουργία Ταμείου Προνοίας, την άρση των επιβαρύνσεων για τους εκπαιδευτικούς που προτίθενται να αφυπηρετήσουν πρόωρα και τον καθορισμό του ποσοστού παραχώρησης γενικών αυξήσεων ή / και μείωσης της αποκοπής μισθών.

ΚΥΠΕ

Σχετικά νέα

X
Translate »