Breaking News

Περιβάλλον

Εκπέμπουν SOS τα φράγματα – Στέρεψαν και δεν προβλέπεται να γεμίσουν σύντομα

Πέρασε ο Οκτώβρης, μπήκε ο Νοέμβριος και βροχές δεν «είδαμε» και ούτε προβλέπεται να δούμε. Όλα δείχνουν πως ο φετινός χειμώνας θα είναι ο ίδιος όπως αυτόν που έζησαν οι γεωργοί το 2008.
Τα φράγματα έχουν σχεδόν στερέψει , παρόλο που η ύδρευση των πόλεων γίνεται από τις μονάδες αφαλάτωσης , οι οποίες εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς. Αυτό όμως σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι θα υπάρξουν περικοπές στην άρδευση αλλά προμηνύει κόστος σε χρήμα και ενέργεια, καθώς η μονάδα αφαλάτωσης χρειάζεται υψηλή κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας.
Το τραγικό είναι ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις του Τμήματος Αναπτύξεως Υδάτων και τα όσα ανέφερε λειτουργός στον «Φιλελεύθερο» , δεν θα υπάρχουν βροχές ούτε βραχυπρόθεσμα αλλά ούτε μακροπρόθεσμα.
Σύμφωνα με τον λειτουργό αυτή τη στιγμή υπάρχουν στα φράγματα 56,4 εκατ. κ.μ. νερού και η πληρότητα βρίσκεται στο 19,4%. Πέρσι την αντίστοιχη περίοδο είχαμε 114,2 εκατ. κ.μ. νερού με πληρότητα 39,3% .
«Το μεγάλο πρόβλημα θα είναι για τη γεωργία και όχι για την ύδρευση των πόλεων διότι αυτή καλύπτεται σε μεγάλο βαθμό από αφαλατώσεις, άρα το μεγάλο πρόβλημα θα το έχουν οι γεωργοί, οι οποίοι θα αντιμετωπίσουν καταστάσεις όπως το 2008»ανάφερε κ. Ρουσής.

reporter

Σχετικά νέα

X
Translate »