Breaking News

Δελτία Τύπου

Εκδήλωση “Γεύσεις και Αρώματα της Κύπρου”

Η κίνηση «Γεύσεις και Αρώματα της Κύπρου μας» ξεκινά τη διαδρομή της και ανηφορίζει προς τα βουνά. Πρώτος σταθμός το καταπράσινο Παλαιχώρι, για μια ξεχωριστή βραδιά. Μια βραδιά διαφορετική, γεμάτη γεύσεις και αρώματα του τόπου μας.  Μια βραδιά που θα κερδίσει τις εντυπώσεις.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί  την Παρασκευή 24 Αυγούστου από τις 7μ.μ. μέχρι και τις 11μ.μ., στο κοινοτικό πάρκο Παλαιχωρίου.

Στόχος της εκδήλωσης είναι να γνωρίσει ο επισκέπτης την τοπική γαστρονομία, τις παραδοσιακές καθώς  και καινοτόμες δημιουργικές συνταγές με τη χρήση τοπικών προϊόντων. Σκοπός η ανάδειξη, προβολή, προώθηση της παράδοσης και της κουλτούρας του τόπου μας, μέσα από τη γαστρονομία.

Κυπριακή μουσική, τσιαττιστά, τραγούδια και χοροί θα πλαισιώνουν την εκδήλωση δίδοντας μια ολοκληρωμένη εμπειρία παραδοσιακών γιορτών.

Στο χώρο θα λειτουργήσουν πάγκοι επίδειξης και πώλησης τόσο ζεστών όσο και κρύων τοπικών εδεσμάτων.

Ο ΣΕΦ Χρίστος Χριστοδούλου θα παρουσιάζει και θα επιμελείται ονειρεμένες  συνταγές με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα.

Οι διοργανωτές προβλέπουν σε θεσμοθέτηση της εκδήλωσης με στόχο να συμβάλει στην ενίσχυση και τον εμπλουτισμό του τουριστικού προϊόντος του τόπου.

Την εκδήλωση φιλοξενεί και συνδιοργανώνει η κοινότητα Παλαιχωρίου. Υποστηρίζουν οι εταιρείες: Οινοποιείο «Ιεράμπελος», Νερό «Φαρμακάς», Εστιατόριο «Santa Irene» και τα κοτόπουλα «Παλαιχώρι».

Συντονίζει η Άννα Κοσμά (Πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Υπαίθρου Λάρνακας)

 

 

Σχετικά νέα

X
Translate »